Gelecek Partisi'nde deprem! 11 kurucu üye istifa etti

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyelerinden bazı partililer istifa etti.

Gelecek Partisi'nin 11 kurucu üyesi bugün istifalarını açıkladı.

Parti adına Kurucular Kurulu Üyesi Genel Başkan Başdanışmanı Bayram Zilan konuştu. 'Biz aslında umutlarla bu partiyi kurmuştuk ama zaman içinde derin bir hayal kırıklığına uğradık. Parti programı ile parti pratiği arasında çelişkiler ortaya çıkmaya başladı. Liyakatin yok sayıldığı, emeğin hiç edildiği bir parti haline dönüştü. Ve artık biz kişisel hırsların insan kaynağı olmak istemiyoruz. Gayemiz temiz siyaset yapmak. 14 Mayıs seçimleri ibretlerle dolu sonuçlar doğurdu. Bizler göçmen karşıtlığını, insan onurunu ayaklar altına alanların karşısında olacağız. Ülkemize sığınan mültecileri aşağılayan bir dilin tam karşısında olacağız. Naziler gibi mültecileri kamyonlara doldurup sınır dışına atma vaadinde bulunanların karşısında olacağız. Şiddet, terör, kan ve nefretin de karşısında olacağız.' dedi.

Bayram Zilan bu cümlelerle ikinci turda Cumhur İttifakı'na destek vereceklerini açıkladı. 'Birinci turda baharı vadeden, ikinci turu sert bir kışa dönüştürenlerin tarafında olmayacağız' ifadelerini kullandı.

YAZILI AÇIKLAMA YAYINLADILAR

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve kendilerini “Demokrat Müslümanlar” olarak tanıtan 11 kişi partiden istifa etti. Gelecek Partisi’nin kurucu politikalarından uzaklaştığını belirten,

* Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Hasan Taşkın,
* Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Şükrü Kırboğa,
* Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Alper Kürşat Kıray,
* Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Bayram Zilan,
* Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi Fidan Strate,
* Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi Mustafa Öztürk,
* Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi Sadullah Kavak,
* Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi Abdullah Teber,
* Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi Veysi Akay,
* Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi Sait Şaşmaz ve
* Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi Cesim Gökçe basın mensupları ile bir araya gelerek istifa gerekçelerini açıkladı.

"ÇELİŞKİLER ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI"

Yapılan yazılı açıklama şu ifadeler kullanıldı; Bizler adil bir düzeni, temiz bir siyaseti, liyakat ve ehliyet temelinde bir yönetimi, hakkın sarsılmaz ilkelerine göre yoğrulmuş bir dil ve retoriği siyasette hakim kılmak isteyen demokrat Müslümanlarız. Bu amaç ile 12 Aralık 2019'da Gelecek Partisi'nin kurucuları olduk.

Nepotizmin biteceğine, liyakat ve ehliyetin temel kriter kabul edileceğine ve yönetimin adalet temelinde şekilleneceğine olan inancımız Gelecek Partisi çatısı altında birleşmemizi sağladı. Bu inançla kenetlendik, omuz omuza verip mücadelede ettik. Ne var ki, zaman içinde derin bir hayal kırıklığına uğradık!

ilkeler ile uygulamalar arasında makaslar, parti programı ile parti pratigi arasında çelişkiler ortaya çıkmaya başladı. Gelecek Partisi'nin tüm müdahale ve itirazlarımıza rağmen liyakat ve ehliyetin yok sayıldığı, emek ve alın terinin iç edildiği, kof ve arkaik dilin hakim olduğu bir parti haline dönüşmesini durduramadık.

"PARTİYİ 'TABELA PARTİSİ' HALİNE GETİRECEĞİ GERÇEĞİNİ KABUL ETTİREMEDİK"

Tüm iyi niyetli eleştirilerimize rağmen bu gidişatın partiyi "tabela partisi" haline getireceği gerçeğini kabul ettiremedik. Bir "ideolojiler mezarlığına" dönüşeceğini anlatamadık. Gelecek Partisini mahalleler arası çatışmanın, aidiyetler arası kavganın, klikler arası çekişmelerin pençesinden kurtaramadık. Hamaset dolu söylemlerden, eski Türkiye'nin ruhsuz cümlelerinden soyutlayamadık. Yeni bir dil, yeni bir siyaset ve yeni bir anlayış iddiasıyla yola çıkan bir hareketin, günün sonunda "dar ve egoist bir aklın kıskacına" mahkum edilmesi demokrat Müslümanlar olarak bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır.

Bizler artık kişisel hırsların ve ajandaların, patinaj yapan hedeflerin "insan kaynağı" olmak istemiyoruz. Gayemiz temiz bir siyaset, ahlaklı ve onurlu bir yaşam, huzur ve refah dolu bir Türkiye'dir. Üzülerek belirtmeliyiz ki Gelecek Partisi bu hedeflerden sapmıştır. Her kesime seslenmeye çalışırken "ideolojisi ve tabanı" olmayan bir parti haline dönüşmüştür. Enstrümanı bol ama yönetici kademesinde herkesin ayrı telden çaldığı, melodi yerine kakofonin olduğu, seçmenlerin kulaklarını tırmalayan bir parti haline gelmiştir. Ortaya koyduğu "orta yolcu" söylemle Türkiye'nin kronik sorunlarını çözüm adresi olma şansını kaybetmiştir.

"BİRİNCİ TURDA 'BAHARI' VADEDERKEN, İKİNCİ TURU 'SERT BİR KIŞA' DÖNÜŞTÜRENLERİN TARAFINDA OLMAYACAĞIZ"

Ülkemize sığınan, güven ve barış içinde yaşamaktan ve hayatta kalmaktan başka amacı olmayan mültecileri aşağılayan bir dilin yanında olmayacağız. Göçmen politikasını eleştirmek, daha esaslı ve doğru bir politika önerisi sunmak varken, Naziler gibi mültecileri kamyona doldurup sınır dışına atma vaadinde bulunanların tam karşısında olacağız. İnancımızın da gereği olan her türlü ırkçılık, şiddet, terör, kin ve nefretin karşısında olacağız. 28 Mayıs seçimlerinde biz demokrat Müslümanlar, Muhafazakâr partilerde cadı avına çıkanların, laik kibirlerini ehlileştirmeyenlerin, en küçük boşlukta bile aslına dönen, seküla lümpen kulelerine rücu edenlerin tarafında olmayacağız. Birinci turda "baharı" vadederken, ikinci turu "sert bir kışa" dönüştürenlerin tarafında olmayacağız.

Gelecek Partisi'nde deprem! 11 kurucu üye istifa etti ile ilgili etiketler Gelecek Partisi istifa
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.