Gece akıllı telefon kullanmak sperm kalitesini düşürüyor

ABD'de yapılan bir araştırma, gece uzun süre akıllı telefon ve tablet kullanan, televizyon izleyen erkeklerin sperm kalitesinin düştüğünü ortaya koydu.

Amerikan Uyku Tıbbı Akademisi’nin araştırmasına göre, erkeklerin dijital medya araçlarını çok uzun süre kullanmasıyla, sperm yoğunluğunun düşmesi arasında önemli bir bağlantı mevcut.

''ARALARINDA DOĞRUDAN BİR BAĞLANTI VAR''

Uyku sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapan akademide çalışan ve söz konusu raporu kaleme alan Doktor Amit Green, erkeklerin gece dijital medya araçlarının çok kullanmasının sperm yoğunluğuyla birlikte sperm hızını da olumsuz etkilediği uyarasında bulundu.

"Sleep" dergisinde yayımlanan araştırmada, uyku kalitesiyle, sperm kalitesi arasında da doğrudan bir bağlantı olduğu saptamasında bulunuldu.

Buna göre, uykusunu daha iyi alan erkeklerin sperm kalitesi de daha yüksek olurken, uykusunu iyi alamayan erkeklerin sperm kalitesi daha düşük oluyor. Araştırmanın, 21 ila 59 yaş arası 116 erkek arasında gerçekleştirildiği açıklandı.

Gece akıllı telefon kullanmak sperm kalitesini düşürüyor ile ilgili etiketler telefon erkek televizyon sperm kalite Tablet gece
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.