GAZZE’YE KARA HAREKATINI ABD Mİ KOMUTA EDECEK?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal ile ‘Haberin Olsun SuperHaber YouTube kanalında...

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın bugünHaberin Olsunda konuğu Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal oldu.

Özkan ve Ünal ‘Haberin Olsun’da, İsrail - Filistin savaşındaki son durumu, Gazze'yi ablukaya alan İsral'in planlarını, İsrail'in kara harekatını ABD'nin yöneteceği tartışmalarını ve Gazze'nin ikinci Vietnam olacağı meselesini masaya yatırdı.

''İSRAİL'DE HİÇBİR HÜKÜMET HAMAS'IN SALDIRISINI SİNEYE ÇEKEBİLECEK PSİKOLOJİDE DEĞİLDİR''

Ünal, 'srail 7 Ekim'de saldırıya uğramış olmayı ve çok büyük kayıplar verdiğini hazmedemedi. İsrail'in yaptığının yüzde birini başka bir devlet yapmaya kalksa dünya ayağa kalkar. Gazze'ye kapsamlı bir kara harekat yapılması halinde İsrail çok daha büyük kayıplar vereceğinin farkında. İsrail kara harekatı yapmaz ise o coğrafyada durum zorlaşır. İsrail siyasetinin içine atom bombası atılmış olur. İsrail kara harekatı yapmaz ise iki devletli çözümü imkansız hale getiren yerleşimciler politikası yürümez hale gelir. Yerleşimciler korkmaya ve kaçmaya başlamış. Bu yerleşimciler Gazze ile Batı Şeria arasındaki irtibatı koparan gruplardır.

''KUZEYDE HİZBULLAH KORKUSU, GÜNEYDE HAMAS KORKUSUYLA İSRAİL ORADA YAŞAYAMAYABİLİR. BU YENİ YÖNTEM İSRAL'E ÇOK PAHALIYA MAL OLACAKTIR''

Hamas, son yıllarda kendisini Hizbullah gibi eylem yapar hale getirmiş. İsrail'in 'ateşkese razı oldum' demesi İsrail'i kendi içinde binbir türlü tartışmaya çeker. İsrail'in medenileştirilmesi çok kolay değildir. İki devletli çözümün alt yapısı da ortadan kalktı. Batı Şeria'da bir Filistin devleti ihtimali de bu yerleşimciler yüzünden ortadan kalktı. Kuzeyde Hizbullah korkusu, güneyde Hamas korkusuyla İsrail orada yaşayamayabilir. Bu yeni yöntem İsrail'e çok pahalıya mal olacaktır. Uluslararası kamuoyu iki devletli çözümden bahsetmeye devam etmelidir.

''ABD BURADA KARA SAVAŞINA GİRERSE İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAZ''

Kara harekatının başlaması ve feci görüntülerin gelmesi halinde Hizbullah'ın bunları seyredeceğini beklemek İsrail açısından aşırı bir iyimserliktir. Hizbullah savaşa girdiği takdirde kuzeyde İsrail'e çok büyük kayıplar verdirecektir. Hizbullah savaşa girer ise İran ilk anda girmez. Çünkü İran ABD'ye bir şey göstermeye çalışıyor. ABD burada kara savaşına girerse işin içinden çıkamaz. İran savaşa girmez, ancak İsrail ve Amerika İran'a karşı savaşa girer ise girer. Netanyahu ABD'ye 'Bunu fırsata çevirelim, İran'ı vuralım' demeye getirdi ancak ABD'liler bunu gerçekçi bir plan olarak kabul etmedi. Bir savaşa girdiğinizde iran'ın da israil'i vuracağı net şekilde belli. İsrail ordusu olup bitenlerden korkuyor. Türkiye'nin dış politikası doğru gidiyor. Türkiye İsrail'i kaybetmeden, Mısır'la yakın çalışarak Suudilerle yakın gayret içinde bulunarak götürmeye çalışıyor.'' sözlerini kullandı.

‘Haberin Olsun’u SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

GAZZE’YE KARA HAREKATINI ABD Mİ KOMUTA EDECEK? ile ilgili etiketler İsrail Gazze Haberin Olsun Filistin ABD Joe Biden Vietnam

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.