Gaziler intihar ediyor: Avustralya Afganistan'daki tüm askerlerini çekti

ABD'nin 2001'de işgal ettiği Afganistan'da 20 yıldır aralıksız bulunan Avustralya, ülkede son kalan 80 askerini de çektiğini açıkladı. Bir zamanlar 39000 askeri bulunan Avustralya'nın artık Afganistan'da hiçbir unsuru kalmamış durumda. Öte yandan, Avustralya Hava Kuvvetleri'nin, görevleri sırasında çok sayıda insanlık suçu işlediğinden şüpheleniliyor. Avustralyalı Afganistan gazileri teker teker intihar ediyor.

The New Arab'ın haberine göre, Avustralya Savunma Bakanı Peter Dutton, ülkesinin 20 yıllık Afganistan savaşına katılımının sona erdiğini söyledi.

Dutton, Afganistan'daki 80 destek personelinin geri çekildiğini belirterek, askerlerin geri çekilmesinin 'son haftalarda' gerçekleştiğini aktardı.

'ABD KAMPANYASININ BİR PARÇASI OLMAYACAĞIZ ANLAMINA GELMİYOR'

Sky News'e konuşan Dutton, 'Bu, ulusal çıkarlarımız veya müttefiklerimizin çıkarları için olduğunu düşündüğümüz durumlarda, ABD ile yürütülen kampanyaların bir parçası olmayacağımız anlamına gelmiyor.' ifadesini kullandı.

AFGANİSTAN'DAKİ AVUSTRALYA UNSURLARI

Avustralya, Afganistan'daki Taliban ve terörist gruplara karşı ABD ve NATO liderliğindeki operasyonların bir parçası olarak, son 20 yılda bölgeye 39 bin asker konuşlandırmıştı. Bu, ülkeye milyarlarca dolara mal olmuş ve 41 Avustralya askerinin ölümüyle sonuçlanmıştı.

Ülke, 2013'ün sonlarında operasyonlara aktif katılan askeri personelini geri çektiğinden bu yana Afganistan'da önemli bir asker varlığa sahip olmasa da bu konu, ülkede tartışmalara yol açmıştı.

AVUSTRALYALI ESKİ AFGANİSTAN GAZİLERİ İNTİHAR EDİYOR

Gazi grupları, hükümete, Afganistan gazileri ve eski gaziler arasında yaşanan çok sayıda intihar vakası hakkında resmi soruşturma başlatması için baskı yapmıştı.

Ordu ve polis, Özel Hava Hizmetleri askerlerinin, Afganistan'da çok sayıda savaş suçu işlediğine dair iddiaları da aktif olarak araştırıyor.

Gaziler intihar ediyor: Avustralya Afganistan'daki tüm askerlerini çekti ile ilgili etiketler Avustralya gazi İntihar Afganistan asker çekildi personel
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.