Gayrimenkul satın alacak olanlar dikkat! Yetkili kurum kararını değiştirdi! Artık o tarihte geçerli olacak!

Gayrimenkul satışlarına ilişkin yapılmış olan yeni düzenleme ile birlikte satış işlemlerinin noterlerden de yapılabileceği ifade edilmişti. Yetkili kurum ilgili kararın tarihinin değiştiğini bildirdi.

Hem ekonomik hem de siyasi gelişmeler açısından oldukça yoğun geçen bir yıla şahitlik eden vatandaşlar, gözlerini 2023 yılının başında açıklanacak olan yeni maaş tutarlarına çevirdi. Geçtiğimiz hafta açıklanmış olan asgari ücret zammı ile birlikte bir kesim merakını giderirken memurlar ve emekliler yeni dönem maaş zamlarını öğrenebilmek adına heyecanlı bir bekleyiş sürecinin içerisine girdi.

2022 yılının sonlarına doğru hemen hemen her alandan yeni döneme ilişkin önemli kararlar açıklanmaya devam edilirken maaşlarını odak noktalarına koymuş olan vatandaşlar sene boyunca gayrimenkul sektöründe de yaşamış oldukları zorlukları görmezden gelemedi. Yükselen maliyetler sebebi ile bütçelerine uygun bir gayrimenkul satın alma fırsatı bulamayan vatandaşlar yeni dönemde sektörde iyileştirmeler yapılıp yapılmayacağını merak ederlerken 2023 yılı içerisinde gayrimenkul satın alacak olan vatandaşlar için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden önemli bir açıklama geldi.

Daha önce yayınlanmış olan bir yönetmelik kapsamında 2023 yılı itibari ile taşınmaz satışlarının noterler aracılığı ile de yapılabileceği ifade edilmişti. 2023 yılına girmeden hemen önce ilgili yönetmelikte bir düzenleme yapıldığını duyuran müdürlük, tarihin değiştiğini belirtti.

1 OCAK 2023’TE YÜRÜRLÜĞE GİRECEKTİ!

Gayrimenkul satın alacak olanlar dikkat! Yetkili kurum kararını değiştirdi! Artık o tarihte geçerli olacak!

Gayrimenkul sektörünün oldukça durağan geçtiği 2022 yılında, yeni dönemde taşınmaz satın alacak olan vatandaşlar için önemli bir duyuru yapılmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile yalnızca müdürlüklerden değil noterlerden de satış işlemlerinin yapılabileceğini ifade etmişti.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI!

Daha önce 1 Ocak 2023 olarak duyurulmuş olan yeni kararın yürürlük tarihi, Resmi Gazete’nin yeni sayısında yayınlanmış olan karar bile birlikte değişikliğe uğradı. “1512 Sayılı Noterlik Kanunu’nun 60’ıncı Maddesinin Birinci Fırkasının 3 Numaralı Bendi ile 61/ A Maddesinde Öngörülen Bilişim Sisteminin Kurulmasına İlişkin Olarak Anılan Kanunu’nun Geçici 21’inci Maddesinde Yer Alan Sürenin 1 Temmuz 2023 Tarihine Kadar Uzatılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı” başlıklı yeni düzenleme, bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı.

Gayrimenkul satın alacak olanlar dikkat! Yetkili kurum kararını değiştirdi! Artık o tarihte geçerli olacak! ile ilgili etiketler Tapu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.