Galatasaray'ın 19'luk yıldızı için şok karar! Yusuf Demir Türk mü?

Sezon başında Rapid Wien takımından Galatasaray’a transfer olan 19 yaşındaki Türk asıllı Avusturya vatandaşı Yusuf Demir’in yerli statüde forma giyip giyemeyeceği sarı kırmızılı taraftarlar tarafından merak edildi. Peki, Yusuf Demir gerçekten de Türk mü?

Süper Lig'de yeni sezona bomba transferle başlayan Galatasaray’da o isimlerden birisi de Yusuf Demir oldu. Sarı Kırmızılılar'ın yaz transfer döneminin son gününde 6 milyon Euro bonservis bedeliyle Rapid Wien takımından kadrosuna kattığı 19 yaşındaki Yusuf Demir’in Türk statüsünde oynaması için çalışma başlattığı kaydedildi.

Galatasaray Başkan Dursun Özbek, "Yusuf Demir ile ilgili temaslarımızı sürüyor. Önemli bir oyuncu. Türk sporuna, futboluna önemli hizmetler verecektir. Daha çok genç. Bu genç yaşta başarılı performansları olmuştur. Türk Milli Takımı'nın Yusuf'u kazanması gerektiğini düşünüyorum. Bu manada temaslarımız var. TFF de pozitif bakacaktır. Çabamız, temasımız Yusuf Demir'i Türk Milli Takımı'na kazandırılması ve performansıyla başarı getirmesi yönünde olacaktır." ifadelerine yer verdi.

Galatasaray'ın 19'luk yıldızı için şok karar! Yusuf Demir Türk mü?

Eylül 2020'de FIFA 70. Olağan Kongresi, üye ülke federasyonların katılımıyla yapılmış, toplantıda futbolcuların oynadıkları milli takımları değiştirebilmelerine yönelik önemli değişiklikler gerçekleştirilmişti.

Bunun için öncelikle oyuncunun, ilk A Milli takımında en fazla 3 resmi maçta forma giymiş olması ve bunların 21 yaşının altındayken olması gerekiyor. Bu resmi maçlar final düzeyinde olmayacak, Dünya Kupası elemeleri, Avrupa Şampiyonası elemeleri ya da Uluslar Ligi karşılaşmaları olabilecek.

Yusuf Demir A Milli Takımında Oynayabilir Mi?

Avusturya alt yaş gruplarında milli olan Yusuf Demir, 17 yaşında ise A milli takım daveti aldı, Mart 2021'de Faroe Adaları karşısında 5 dakika süre aldı. 2021 Eylül ve Ekim'de de Dünya Kupası Elemeleri'nde kadroda kendisine yer bulan yıldız solak, İsrail maçında 23, İskoçya maçında 13, Faroe Adaları maçında 2 dakika süre aldı. Avusturya Milli Takımı'yla 4 maça çıkan ve 43 dakika sahada kalan 19 yaşındaki oyuncunun kurala göre Türk Milli Takımı'nda oynama şansı şu an için yok.

Galatasaray'ın 19'luk yıldızı için şok karar! Yusuf Demir Türk mü? ile ilgili etiketler Galatasaray Avusturya Yusuf Demir
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.