Galatasaray-Fenerbahçe derbisine doğru... Sarı-Lacivertliler'in kader maçı

Sezona iyi bir başlangıç yapan ve 8. hafta sonunda liderlik koltuğuna oturan Vitor Pereira'nın Fenerbahçe ligde daha sonra oynadığı 4 maçta ise sadece 1 puan toplayabildi. Sarı-Lacivertliler ezeli rakibine mağlup olursa kriz daha da derinleşecek ve şampiyonluk yolu uzayacak. Fenerbahçe'de kurtuluşun tek yolu derbi zaferi...

Fenerbahçe, Süper Lig'in 13. haftasında yarın deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak. Son dört lig maçında üç yenilgi, bir beraberlik alan Sarı-Lacivertliler, milli araya girilirken evinde Kayserispor'a yenilmekten son dakikada gelen penaltı golüyle kurtulmuştu.

Fenerbahçe'nin NEF Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak kader derbisini Halil Umut Meler yönetecek. Meler'in yardımcılıklarını Emre Eyidoğan ile Çağlar Uyarcan yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Erkan Özdamar olacak.

Sezona iyi bir başlangıç yapan ve 8. hafta sonunda liderlik koltuğuna oturan Vitor Pereira'nın takımı ligde daha sonra oynadığı 4 maçta ise sadece 1 puan toplayabildi. Sarı-lacivertliler, bu dönemde deplasmanda Trabzonspor ve Konyaspor'a mağlup olurken, iç sahada Alanyaspor'a yenildi. Fenerbahçe, tek puanını ise evinde Kayserispor ile oynadığı karşılaşmada alabildi.

GÖZLER BERKE ÖZER'DE

Fenerbahçe, Galatasaray derbisinde 3 futbolcusundan yararlanamayacak. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan kaleci Altay Bayındır ile Enner Valencia ve Luiz Gustavo, mücadedele takımını yalnız bırakacak. Milli kaleci Altay'ın yerine derbide Berke Özer'in görev yapacak. Genç kaleciyi büyük bir sınav bekliyor. 

Mesut Özil'in özel hazırlandığı derbide Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i ise şöyle:

Berke Özer, Tisserand (Novak), Kim, Szalai, Sosa, Mert Hakan Yandaş, Osayi-Samuel, Ferdi Kadıoğlu, Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, Serdar Dursun (Berisha)

Sarı-lacivertlilerde 3'er sarı kartı bulunan oyunculardan Filip Novak, Miha Zajc ve Mert Hakan Yandaş, kart görmeleri durumunda Göztepe deplasmanında forma giyemeyecek. 

 

VİTOR PEREİRA'NIN SON MAÇI OLABİLİR

Fenerbahçe, Süper Lig'de bu sezon deplasmanda beklentinin altında kaldı. Sarı-lacivertliler, ligde geride kalan 12 haftada 6 deplasman maçına çıkarken, bunlardan 3'er galibiyet ve mağlubiyetle döndü. Fenerbahçe ayrıca ligde oynadığı son 2 deplasmandan puan çıkartamadı.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisine doğru... Sarı-Lacivertliler'in kader maçı

Kayserispor maçından sonra kovulması beklenen ancak derbiye çıkmasına karar verilen Portekizli teknik direktör Vitor Pereira topun ağzında... Olası bir yenilgi, Pereira'nın görevden alınması anlamına gelecek.

Öte yandan, Fenerbahçe, Süper Lig'de kalesini gole kapatmakta zorlanıyor. Ligde ilk 3 karşılaşmada kalesinde gol görmeyen sarı-lacivertliler, daha sonra oynadığı 9 maçın tamamında ise en az 1 gol yedi.

DERBİDE İLK GOLÜ ATAN KAZANIYOR!

Rekabette 27 yılı kapsayan son 56 lig maçında, ilk golü atan takım sadece 4 kez mağlup oldu.

Söz konusu dönemde Galatasaray ilk golü attığı 12 maçta galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe ise golsüz eşitliği bozduğu 23 karşılaşmayı kazandı.

İki takım arasında yapılan son 56 lig maçının 8'i gollü beraberlikle sona erdi. Bu maçların 6'sında ilk golü Fenerbahçe atarken, Galatasaray beraberliği yakalayan taraf oldu. İki takım arasındaki son gollü beraberlikte ise Galatasaray 1-0 öne geçerken, sarı-lacivertliler eşitliği sağladı.

Bu dönemdeki 3 karşılaşmada Galatasaray, ilk golü atmasına rağmen Fenerbahçe'nin geri dönüşüne engel olamadı ve sahadan mağlup ayrıldı.

İki takım arasında 2019-2020 sezonunda Kadıköy'de yapılan karşılaşmada ise Fenerbahçe 1-0 öne geçmesine karşın sarı-kırmızılılar maçı 3-1 kazandı. Fenerbahçe, söz konusu dönemde öne geçmesine rağmen ilk kez derbi mağlubiyeti yaşadı.

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde yapılan son 56 lig mücadelesinin 9'u ise golsüz eşitlikle sona erdi.

FENERBAHÇE İLK GOLÜ BULDUĞU 6 MAÇTAN GALİP AYRILDI

Fenerbahçe ise Süper Lig'de bu sezon ilk golü kaydettiği 8 maçın 6'sından üstün ayrılırken, birinde berabere kaydı, birinde ise mağlup oldu.

Sarı-lacivertli takım bu maçlarda Adana Demirspor, Antalyaspor, Altay, Giresunspor, Hatayspor ve Kasımpaşa'yı mağlup ederken,  Sivasspor ile berabere kaldı, Trabzonspor'a yenildi.

Fenerbahçe ligde kalesinde ilk gölü gördüğü hiçbir maçı ise kazanamadı. Sarı-lacivertli takım, bu maçlarda Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor, Konyaspor'a yenilirken, Kayserispor ile berabere kaldı.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisine doğru... Sarı-Lacivertliler'in kader maçı ile ilgili etiketler Fenerbahçe Galatasaray Vitor Pereira
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.