Galatasaray-Antalyaspor maçının hakemi kim?

Spor Toto Süper Lig’in 21.haftasında sarı kırmızılı ekip evinde Antalyaspor ile karşı karşıya geliyor. 41 puan ile ikinci sırada olan Galatasaray liderlik mücadelesi için sahaya çıkıyor. Türkiye Kupasında yarı finale yükselen sarı kırmızlılar bu akşam oynanacak maçta ise aynı başarıyı devam ettirerek 3 puanı kovalıyor. Fatih Terim'in teknik direktörlüğünde maç için hazırlıklar sıkı bir şekilde gerçekleştirdi. Peki heyecan ile beklenen Galatasaray-Antalyaspor maçının hakemi kim ? Detaylar haberimizde...

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda Galatasaray, bu akşam Antalyasporu ağırlıyor. Geçen hafta deplasmanda Sivasspor’a karşı mağlup olan ekip liderliğe yükselemedi. Akşam oynanacak maçta iki takımda 3 puan için kıyasıya mücadele verecekler. Muslera’nın cezası nedeniyle bugün kaledeki yerini alamayacak. Muslera’nın koruduğu kaleye,Eray İşcan veya Carrasco’un geçmesi bekleniyor. Peki merakla beklenen Galatasaray -Antalyaspor maçının hakemi kim? Merakla beklenen sorunun cevabı detayları ile haberimizde...

gs-ant

GALATASARAY-ANTALYASPOR MAÇININ HAKEMİ KİM?

Galatasaray ve Antalyaspor 12 Şubat Pazartesi günü karşı karşıya gelecek. BeIN SPORTS'tan yayınlanacak maç saat 20:00'de başlayacak olan maçın hangi hakemin yöneteceği sorusu ise merak ediliyor.Sarı kırmızılı ekip ile karşı karşıya gelecek olan kırmızı beyazlı ekibin mücadelesini yönetecek hakemler belli oldu. Barış Şimşek'in hakem olacağı karşılaşmada 1.Yardımcı Hakem olarak Mehmet Kısal, 2.Yardımcı Hakem olarak Mehmet Metin, Dördüncü Hakem ise Özgüç Türkalp oldu.

TEK HEDEF GALİBİYET

Fatih Terim yönetiminde, Sivas'tan puan alamadan dönen Galatasaray 20 haftada 5 yenilgiye ulaştı. Sarı-kırmızılı takım Süper Lig tarihinde şampiyon olduğu 20 sezonun hiçbirinde 5'ten fazla mağlubiyet görmedi. Hırvat teknik adam Tudor yönetiminde ligin ilk yarısında Başakşehir, Beşiktaş, Trabzon ve Yeni Malatya deplasmanlarında mağlup olan sarı-kırmızılı takım sezonun ilk 10 haftasında puan farkını açtığı ezeli rakiplerine devre biterken yakalanmıştı. Son 2 şampiyonluğunda 5'er yenilgi ile sezonu tamamlayan Cimbom, Terim ile ek mağlubiyetini Sivasspor deplasmanında almıştı. Aslan'ın hedefi Antalyaspor maçıyla galibiyet serisini başlatmak.

GALATASARAY SPOR KULÜBÜ

Galatasaray Spor Kulübü merkezi İstanbul'da olan, özellikle Galatasaray Futbol Takımı ile tanınan spor kulübü.

1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından, öğrenci oldukları Galatasaray Lisesi'nde kurulan kulüp, futbol branşında 20 kez Lig şampiyonu olmuş, 17 kez Türkiye Kupası ve 15 kez de Türkiye Süper Kupası kazanmış; 2000 yılında da UEFA Kupası'nı ve UEFA Süper Kupası'nı kazanmıştır. Futbol liglerinde üçüncü ve dördüncü yıldızı takan ilk takımdır.

indir_19

Galatasaray SK, güncel olarak futbol (erkekler), basketbol (erkekler ve kadınlar) ve voleybol (bayanlar ve erkekler) dallarında birinci lig düzeyinde temsil edilmektedir.

2004 yılında Polonya'nın Poznań şehrinde gerçekleşen 23 Yaş Altı Dünya Kürek Şampiyonası'nda yarışan İhsan Emre Vural ve Ahmet Yumrukaya ikilisi, hafif kilo iki tek kategorisinde şampiyon olarak, Türkiye'nin kürekteki ilk şampiyonluğunu kazandırdılar.

2008 yılında Galatasaray (tekerlekli sandalye basketbol takımı), IWBF Şampiyonlar Ligi finalinde Alman rakibi RSV Lahn-Dill'i 63-51 yenerek şampiyon oldu. Daha sonra Galatasaray, Japonya'da düzenlenen Kıtalararası Kitakyushu Kupası'nda Kanada'nın British Columbia takımını 77-62 mağlup ederek, namağlup şekilde şampiyon oldu. 2012 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası final maçında Almanya'nın RSV Lahn-Dill takımıyla karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 65-79 kaybederek Avrupa ikincisi oldu.

2009 yılında ise Galatasaray (kadın basketbol takımı), Eurocup finalinde İtalya'nın Cras Basket Taranto takımını 82-61 yenerek Avrupa Şampiyonu unvanını aldı.

2013-2014 sezonu Euroleague Women 8'li finalleri için Rusya'nın Ekaterinburg şehrindeki turnuvada grubunu 2. sırada bitiren Galatasaray Odeabank yarı finalde ev sahibi UMMC Ekaterinburg'u 77-70 yenerek tarihinde ilk kez finale kalmış ve finalde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 69-58 yenerek Avrupa'nın 1 numaralı kupası olan Euroleague Women'ı müzesine götürmüştür.

2013-2014 sezonunda Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştiren Galatasaray Spor Kulübü, yarıştığı futbol, erkek basketbol, kadın basketbol, tekerlekli sandalye basketbol, bayan voleybol ve erkek voleybol branşlarında mücadele ettikleri branşların tamamında aynı sezon içerisinde kendi branşlarının Şampiyonlar Liglerinde mücadele ederek ulaşılması zor bir başarıya imza atmıştır.

2015-2016 yılında ise Galatasaray, ULEB Cup finalinde Fransa'nın Strasbourg IG takımını 78-67 yenerek Avrupa Şampiyonu unvanını aldı.

ANTALYASPOR VE TARİHÇESİ

Antalyaspor, çeşitli dallarda ve liglerde mücadele eden futbol takımı ile tanınmış Türk spor kulübü. Antalya kentini liglerde temsil eden kulübün ilk şubesi olan futbol şubesi 2 Temmuz 1966 tarihinde kuruldu ve 11 Kasım 1966'da profesyonel liglere adım attı.

Antalyaspor A.Ş., Antalyaspor Derneği ve Antalyaspor Vakfı olarak ayrılan kulüpte, şirket sadece futbol ve basketbol yönetiminden sorumlu bir kuruluştur. Antalyaspor Derneği ise bünyesindeki hentbol, masa tenisi, amerikan futbolu, atletizm, bisiklet, judo, sutopu, triatlon ve yüzme dallarında etkinlik gösterir. Lakapları "Akrep" olan kulübün renkleri, kırmızı-beyazdır.

20160920082515

Antalyaspor'un arması beyaz zemin üzerine kırmızı renkle oluşturulmuş bir çemberle çevrelenmiştir. Çemberin ortasında kırmızı renkte Antalya'nın sembollerinden Yivli Minare ve onun altında da kulübün kuruluş tarihi olan 1966 yazısı vardır. Minarenin iki yanında çemberin kenarlarıyla paralel açıda kırmızı renkli A ve S harfleri logoyu tamamlar.

Futbolun Türkiye'de ilgi görmeye başlaması mahalli liglerin yerini ulusal lige bırakmasına olanak sağladı ve 1959 yılında 'Millî Lig' adı altında tüm ulusu kapsaması hedeflenen futbol ligi kuruldu ama Millî Lig veya bir yıl sonra değişen adıyla Türkiye Birinci Futbol Ligi genellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana gibi büyük şehirlerin takımlarından oluşuyordu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun 1965 yılında her ilin bir takımı olması için çıkardığı izinle Türkiye'nin çeşitli illerinde yerel liglerde mücadele eden futbol takımları birleşip şehirlerinin adına mücadeleye başladılar.

Ülkedeki bu hareketlilik Antalya Beden Terbiyesi Bölge Başkanlığı Bölge İstişare Kurulu'nu da harekete geçirdi. 5 Haziran 1966'da Antalyaspor Kulübü'nü kurmak için bir araya gelen Yenikapı Suspor, İlk Işıkspor ve Ferrokromspor kulüplerinin yöneticileri tüzel kişiliklerini feshederek Antalyaspor'a katıldıklarını bildirdiler. Kulübün kurucu başkanlığını Atilla Konuk üstlendi.[3]Kısa süre sonra ilin yerel gazetesi olan İleri Gazetesi'nde yayınlanan tüzüğün 2. maddesinde belirtilen kurucu üyelerince yönetim kurulu oluşturuldu. Antalyaspor, 2 Temmuz 1966 tarihinde bakanlık tarafından tescil edildi ve resmen kuruldu.

Antalyaspor Kulübü 9 Aralık 1992'de Çimturspor Kulübü'nün Antalyaspor ile birleşme kararını onaylayarak bu kulübü de bünyesine kattı.

Antalyaspor profesyonel liglere 1966-67 sezonunda Türkiye Profesyonel 2. Ligi'nden katıldı. 1981-82 sezonuna kadar 2. Lig'de mücadele etti.

20 Temmuz 2010 tarihinde yapılan anlaşmaya göre Antalyaspor A.Ş.'nin yeni ismi 2+2 yıllığına Medical Park Antalyaspor oldu. 4 yılın sonunda kulüp yeniden Antalyaspor ismi ile mücadelesini sürdürdü.

Galatasaray-Antalyaspor maçının hakemi kim? ile ilgili etiketler Galatasaray Antalyaspor maçı hakemi kim
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.