Fransa Fas yarı final maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

FIFA 2022 Dünya Kupası yarı final maçında Fransa ile Fas milli takımları karşı karşıya geliyor. Taraftarlarda Fransa Fas maçı ne zaman, saat kaçta, şifresiz hangi kanalda sorusuna yanıt arıyor.

FIFA 2022 Dünya Kupası yarı final maçında Fransa ile Fas milli takımları kozlarını paylaşıyor. Turnuvada tarih yazan Fas, favorilerden Fransa’yı da devirerek final bileti almak istiyor. Al Bayt Stadı'nda 14 Aralık akşamında saat 22.00’da başlayacak Fransa Fas maçı TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanıyor.

İki ülke turnuva tarihinde ilk kez karşılaşacak. Bu turu geçen takım, Arjantin ile pazar günü final maçına çıkacak.

D Grubu'nda yer alan Fransa, ilk maçında Avustralya'yı 4-1, ikinci maçında da Danimarka'yı 2-1 yenerek son 16 turunu garantilerken, son maçında Tunus'a 1-0 mağlup oldu. Son 16 turunda Polonya'yı 3-1'lik skorla geçen "Horozlar", çeyrek finalde ise İngiltere'yi 2-1 yenerek yarı final biletini aldı.

Fransa Fas yarı final maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Turnuvanın sürpriz takımı Fas ise golsüz Hırvatistan beraberliğiyle başladığı 2022 Dünya Kupası'na damga vurdu. Belçika'yı 2-0, Kanada'yı 2-1 yenerek gruptan lider çıkan "Atlas Aslanları", son 16 turunda İspanya'yı penaltı atışlarıyla 3-0 mağlup etti. Çeyrek finalde Portekiz'i 1-0'lık skorla evine gönderen Fas, turnuva tarihinde yarı finale çıkan ilk Afrika ülkesi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Kanada karşısında kendi kalesine attığı gol dışında rakiplerine geçit vermeyen Fas, turnuvanın elemeleri ve Dünya Kupası'nda 13 maçtır yenilmiyor.

Son şampiyon Fransa, Dünya Kupası'nın yarı final aşamasında 7. kez sahne alacak. "Horozlar" yarı finalde oynadığı ilk 3 maçta (1958, 1982, 1986) rakiplerine mağlup olurken, son 3 karşılaşmada (1998, 2006, 2018) ise sahadan galip ayrılarak adını finale yazdırdı. Fransa, 1998 ve 2018'de Dünya Kupası'nı müzesine götürdü.

Elemelerde ve turnuvada oynadığı son 13 müsabakada mağlup olmayan Fas, "peri masalı"na imza attığı turnuvada final oynamanın hayalini kuruyor.

Fransa Fas yarı final maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? - Resim : 2

Afrika temsilcisi, 2022 FIFA Dünya Kupası'ndaki yolculuğunda Belçika, İspanya ve Portekiz gibi yıldız oyuncuları kadrosunda bulunduran güçlü ekipleri mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Katar 2022'de oynadığı 5 maçın 4'ünde kalesini gole kapatmayı başaran Fas, oynadığı futbolla ve teknik direktör Walid Regragui'nin uyguladığı taktikle sporseverlerin beğenisini kazandı. Dünya Kupası'nda adını yarı finale yazdıran ilk Afrika temsilcisi olarak tarihe geçen "Atlas Aslanları", bu turnuvada 2 şampiyonluğu bulunan Fransa'ya üstünlük kurarak adını finale yazdırmaya çalışacak.

Muhtemel 11'ler

Fas'ta kırmızı kart cezalısı Walid Cheddira, Fransa karşısında takımdaki yerini alamayacak.

Fransa: Lloris, Kounde, Varane, Upamecano, T. Hernandez, Tchouameni, Rabiot, Dembele, Griezmann, Mbappe, Giroud

Fas: Bono, Hakimi, El Yamiq, Aguerd, Mazraoui, Ounahi, S. Amrabat, Amallah, Ziyech, Boufal, En-Nesyri

Fransa Fas yarı final maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? ile ilgili etiketler Fas Fransa Katar 2022 FIFA Dünya Kupası
GÜNÜN VİDEOSU

Metrobüste panik! Bir anda dumanlar yükseldi, trafik durdu!

Beylikdüzü’nde seyir halindeki metrobüsün arka kısmından yükselen dumanlar korkuttu. Yolcular metrobüsü panikle boşaltırken, dumanların çıktığı anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.