Fransa Başbakanı: Cumhurbaşkanı Macron seçilirse istifamı sunacağım!

Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turunun ardından, 24 Haziran'da oyu hafifçe daha fazla olan Emmanuel Macron ve ırkçılığıyla tüm dünyayı endişelendiren Marine le Pen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda yarışacak. Fransa Başbakanı Jean Castex ise Fransa cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde ilginç bir açıklamada bulunarak, “Macron yeniden cumhurbaşkanı seçilirse kendi istifamı ve hükümetin istifasını sunacağım” ifadelerini kullandı.

Fransa'nın yeni lideri 4 gün içinde belli olacak ve iki adayın oyları gün geçtikçe birbirine yaklaşmaya devam ediyor. 

Bu gergin seçim ortamında ülkenin Başbakanı'ndan sarsıcı bir açıklama yapıldı.

Fransa Başbakanı: Cumhurbaşkanı Macron seçilirse istifamı sunacağım!

FRANSA BAŞBAKANI: MACRON SEÇİLİRSE İSTİFA EDERİM

Mevcut Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Ulusal Birlik Partisi lideri Marine Le Pen’in yarışacağı 24 Nisan'daki seçim öncesi Fransa Başbakanı Jean Castex çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Castex, France Inter radyosuna verdiği demeçte, “Macron yeniden cumhurbaşkanı seçilirse, kendi istifamı ve hükümetin istifasını sunacağım. Oyun henüz bitmedi. Seçimin çoktan bittiğine dair kesin sonuçlar çıkarmıyoruz. Fransızları, Macron'un programının Fransa için en iyisi olduğuna ikna etmeliyiz" dedi.

 

 

SuperHaber

Kaynak: İHA, The Economist

 

Fransa Başbakanı: Cumhurbaşkanı Macron seçilirse istifamı sunacağım! ile ilgili etiketler seçim istifa macron castex frasna
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.