Fox TV'nin patronu CHP'den siyasete mi girecek?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun seçilmesinin çok sayıda kulis bilgisinin kendisine ulaştığını, bu bilgilerden birinin de İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak'ın medyadaki gücüne ilişkin olduğunu yazdı. Yılman "herkes biliyormuş ama ben yeni öğrendim" diyor bu bilgi için. Bilgi ise şu; Fox TV'nin yüzde 75'in Toprak ailesine ait olması. Daha doğrusu Erdoğan Toprak'ın eşi Ece Güner Toprak'a ait olduğu Fox TV'nin yüzde 75'inin. Yine o kulis bilgiye göre Kaftancıoğlu'nun seçiminde etkin rol alan Toprak'ın şimdilerde de eşi Ece Güner'in CHP'de siyaset yapması için kulis yaptığı yönünde Yılman'ın yazısına göre. Sevilay Yılman, son cümle olarak da "Eğer önümüzdeki yerel seçimlerde Ece Güner’i İstanbul’un kazanılacak bir ilçesinde yahut büyükşehirde aday olarak görürseniz şaşırmayın derim..." diyor...

Sevilay Yılman'ın Erdoğan Toprak ile ilgili yazısı şöyle;

NEYMİŞ BU ERDOĞAN TOPRAK’IN MEDYA GÜCÜ?

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nı Canan Kaftancıoğlu’nun kazanmasının ardından yaşanan örgüt içi tartışmaları yazdıkça telefonlarım susmuyor. Gelen kulislerin, söylenenlerin, ortaya atılan iddiaların haddi hesabı yok değerli okurlarım.

Tabii bazıları bu yazdıklarım dolayısıyla bana kızıyor, hatta ortada hiçbir sorun yokken, varmış gibi gösterdiğimi iddia edip beni mikserlikle suçluyor, ama bunu diyenlerin bile bu söylediklerine inanmadıklarını biliyorum. Çünkü ortada ciddi bir çatlak var ve bu çatlak her geçen gün büyüyor.

Bu arada, bir önceki yazımda, bu oluşan çatlağın perde arkasındaki sorumlularından birinin İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak olduğunu yazmıştım. Kendisiyle tanışıklığımız eskilere dayanır. Aradı yazdıklarım üzerine. İtiraz etmemekle beraber Canan Kaftancıoğlu’nu desteklediğini söyledi açık açık. Ama bu desteğin arkasında bir proje ya da başka bir B planı falan olduğu yönündeki iddiaları kabul etmedi.

Ben de zaten etmesini beklemiyorum, ama Kaftancıoğlu’nu desteklemesi dolayısıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığının zora girdiğini yineliyorum. Ayrıca Toprak’ın Kılıçdaroğlu üzerinde etkisi olduğu yönündeki söylentilerin doğru olduğuna da inanıyorum. Bunu kendisine de söyledim telefon görüşmemizde.

Ha, “Neden bu kadar etkili?” diye sorabilirsiniz? Bir sürü şey üfleniyor kulağıma bu konuda. Bunlardan biri de Erdoğan Toprak’ın sahip olduğu medya gücü gösteriliyor. Bilen çokmuş ama ben yeni öğrendim. Meğer Erdoğan Toprak, eş durumundan Türkiye’deki FOX TV’nin sahibiymiş.

Gerçekten de FOX TV’nin yüzde 75 hissesi, Toprak’ın avukat eşi Ece Güner Toprak’a aitmiş. Ve yalan doğru bilinmez ama Erdoğan Bey, bir medya patroniçesi olan eşinin de CHP’de siyaset yapması için kulis yapıyormuş.

Eğer önümüzdeki yerel seçimlerde Ece Güner’i İstanbul’un kazanılacak bir ilçesinde yahut büyükşehirde aday olarak görürseniz şaşırmayın derim...

Fox TV'nin patronu CHP'den siyasete mi girecek? ile ilgili etiketler Sevilay Yılman Canan Kaftancıoğlu Fox TV erdoğan toprak ece güner toprak
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.