Fotoğrafların JFIF olarak kayıt olma sorunun en basit çözümü! JPG dosyalarının JFIF olarak inme problemi nasıl çözülür?

İnternet kullanımı sırasında yaşadığımız en sinir bozucu problemler arasında gelen ve aslında çözümü çok kolay olan JPG dosyalarının JFIF uzantılı olarak inme sorununun çözümünü sizlere anlattık. İşte fotoğrafların JFIF olarak kayıt olma sorununuz en basit ve hızlı çözümü.

Windows kullanıcılarının karşılaştığı en garip problemlerden biri olan ve internetten kaydettiğiniz, indirdiğiniz fotoğrafların JPG uzantılı değil de .JFIF uzantılı olarak kayıt olması birçok kişiye saç baş yoldurtuyor.

Fotoğrafların ve resimlerin JFIF olarak kayıt olma sorununun aslında oldukça basit bir çözümü var.

İşte JPG Dosyalarının JFIF olarak kayıt olmasının çözümü:

1- İlk önce bilgisayarınızdan Başlat Menüsü'ne tıklayın ve arama çubuğunu "regedit" ya da "Kayıt defteri düzenleyicisi" yazın. Çıkan uygulamayı açın. (Uygulama aşağıdaki gibi bir simgeye sahip)

Fotoğrafların JFIF olarak kayıt olma sorunun en basit çözümü! JPG dosyalarının JFIF olarak inme problemi nasıl çözülür?

2- İkinci adımda açılan uygulamadan şu yolu bulmanız gerekecek. Sırasıyla soldaki listeden isimleri takip ederek bu yola ulaşabilirsiniz.

HKEY_CLASSES_ROOT > MIME > Database > Content Type > image/jpeg

Fotoğrafların JFIF olarak kayıt olma sorunun en basit çözümü! JPG dosyalarının JFIF olarak inme problemi nasıl çözülür? - Resim : 2

3- Daha sonra sağ kısımdaki panelde "Extension" anahtarına bakıyoruz ve bunun sağ kısmındaki değer .jfif ise sorunun kaynağını bulmuş oluyor.

4- Extension'a çift tıklayıp açıyoruz ve içerisindeki değeri .jpg olarak yazıyoruz. Daha sonra da Tamam deyiop çıkıyoruz.

Fotoğrafların JFIF olarak kayıt olma sorunun en basit çözümü! JPG dosyalarının JFIF olarak inme problemi nasıl çözülür? - Resim : 3

5- Son olarak Kayıt Defteri Düzenleyicisini kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Sorununuzun çözülmüş olması gerekiyor.

Fotoğrafların JFIF olarak kayıt olma sorunun en basit çözümü! JPG dosyalarının JFIF olarak inme problemi nasıl çözülür? ile ilgili etiketler teknoloji Windows fotoğraf Sorun
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.