Fitne ne demek? 70'den fazla çeşidi olan Fitne fesatlık için Kuran ne diyor?

İslam Peygamberi Hz. Muhammed Fitnenin 70'den fazla çeşidi olduğunu söylemiştir. İslamiyet'te de fitne fesat kavramlarından bahsedilmektedir. Müslümanlar için son dönemde en çok konuşulan kavramlardan olan fitne sözlük anlamı nedir?

Fitne ne demektir? Fitne fesat kavramlmarı İslamiyet'te nasıl yer almıştır? Bozguncluk ya da tefrika çıkarma anlamlarına gelen fitnenin diğer çeşitleri nelerdir?

FİTNE NE DEMEKTİR?

Türkçe'de de oldukça fazla kullanılan ve günlük dilde müslümanların ağzında olan fitne fesat kelimeleri karışıklık ya da kargaşa çıkaran anlamlarına geliyor. Diğer yandan arabozucu olarak da biliniyor.

Kur'an-ı Kerim'in birçok ayetinde de fitneden uzak durulması emredilmiş fitne çıkaranların kötü bir şekilde cezalandırılacağı söylenmiştir.

İslamiyet'te fitne Fesatlık Çıkarmak Hakkında Ne söylenmiştir?

Hz. Muhammed 70 üzeri fitne çeşidi olduğunu dile getirmiştir. İnsanların fitne yapması doğru değildir. İnsanları doğru yoldan saptırmak için fitne çıkaran kişilerin cehennemde yanacağı bildirilmiştir.

 

Bazı hadislerde fitne çıkarmanın birini öldürmekten çok daha günah olduğu söylenmiştir. Bunun yanında fitne çıkaran kişilere Allah'ın lanet edeceği de bildirilmiştir. Fitne farklı anlamları ile Kur'an-ı Kerim'de kullanılmıştır. Bakara suresinde fitne kelimesi şirk koşma anlamı ile kullanılmıştır. Tevbe 49. ayette fitne kelimesi günah anlamı ile kullanılmıştır.

Bakara 191. ayette kavga, ihtilal, bölücülük anlamları ile kullanılmıştır. Fitnenin başka anlamları ise;

Fitne ne demek? 70'den fazla çeşidi olan Fitne fesatlık için Kuran ne diyor? ile ilgili etiketler İslamiyet fitne ne demek fitne nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.