Fırsatçılık sırası eldivende

Koronavirüs salgını nedeniyle koruyucu ekipmanlara olan talep arttı. Bunu fırsat bilen bazı e-ticaret siteleri, 100'lü paket koruyucu eldivenin asgari fiyatını 65 liraya kadar çekti. Sektör temsilcileri ise nitril eldivenlerin Türkiye'de üretilmediğini bildirerek, talep karşısında artış olduğunu bildirdi. İşte detaylar...

Milliyet'ten Aylin Rana Aydin'ın haberine göre; koronavirüs salgını nedeniyle kişisel koruyucu ekipmanlara ilgi her geçen gün daha da artıyor.

FİYATI 6 KAT ARTTI

Maskenin yanı sıra bu dönemde tek kullanımlık eldivenler de çok fazla tercih ediliyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında sağlık kurumlarının yanı sıra restorandan kuaföre, mağazadan markete kadar pek çok alanda eldiven tüketimi arttı.

Pandeminin başında maske fiyatları tartışılırken 'tavan fiyat' uygulaması konulmuştu. Şimdi de eldiven fiyatlarında bir artış söz konusu.

Pandemi öncesi 100'lü paketler 13-18 liraya satılırken şu an 80 liraya kadar çıkıyor. Ayrıca bazı online satış platformlarında kutusunu 150-200 liraya satan satıcılar da bulunuyor. Sektör temsilcileri, talep artışının fiyatları artırdığını belirtiyor.

Fırsatçılık sırası eldivende ile ilgili etiketler Eldiven Korona e-ticaret fiyat fiyat artışı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.