Fırında Patatesli Köfte nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Gelinim Mutfakta yemeği tarifi

Fırında Patatesli Köfte tarifi gündemde aranan konular arasında bulunuyor. Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün yarışmacılar Fırında Patatesli Köfte yapıyorlar. Heyecanın dorukta olduğu yarışmada yapılan yemeklerin tarifleri merak ediliyor. Peki Fırında Patatesli Köfte nasıl yapılır? Tarifi nedir? İşte Fırında Patatesli Köfte malzemeleri! Detaylar haberimizde...

Fırında Patatesli Köfte nasıl yapılır? Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta hafta içi her gün izleyicilerle buluşuyor. Fatih Ürek'in sunuculuğunu üstlendiği yarışmada bugün yarışmacılar ise Fırında Patatesli Köfte yapıyorlar. Vatandaşlar ise Fırında Patatesli Köfte tarifini araştırmaya başladılar. İşte Fırında Patatesli Köfte malzemeleri! Peki Fırında Patatesli Köfte nasıl yapılır? Tarifi nedir? Merak edilen detaylar haberimizde...

Fırında Patatesli Köfte nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Gelinim Mutfakta yemeği tarifi

FIRINDA PATATESLİ KÖFTE

3 adet orta boy patates

3 adet orta boy domates

2 adet yeşilbiber

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım kaşığı biber salçası

200 gr. köftelik kıyma

1 dilim bayat ekmek içi (tost ekmeği de olur)

1 küçük soğan

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı Kimyon

1 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı köfte baharı

3 çay kaşığı Tuz

1 – 2 yemek kaşığı salça

1 çay bardağı sıvıyağ

Yarım çay bardağı Su

Yapılışı:

Köfte için kıymayı geniş bir kaba alın, ekmek içini ufalayın rendenin küçük tarafıyla rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı ve baharatları ekleyerek yoğurun. Minik toplar oluşturarak geniş bir tabağa dizin. Streç filmle üzerini kapatarak dinlenmesi için dolaba alın(16 adet köfte)

Patatesleri soyun ve fotoğraftaki gibi dilimleyin. Pişireceğiniz tepsiye hafifçe sıvıyağ gezdirerek patatesleri tepsiye dizin.

Patates sayısı kadar domates dilimleyerek üzerine dizin, biberler içinde aynı işlemi uygulayın.

Dolapta dinlendirdiğiniz köfteleri çıkartarak hazırladığınız sebzelerin üzerine birer tane yerleştirin ve kürdan yardımı ile sabitleyin.

Küçük bir kasede salça su ve sıvıyağı çırparak sosu yapın. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirin.

Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak 250 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.

GELİNİM MUTFAKTA 156. BÖLÜM

Yarışmaya yeni katılan gelinin Reyhan Hanıma benzeme çabaları dikkatleri üzerine topluyor!
Reyhan Hanıma hayran olduğunu söyleyen yeni yarışmacıya ilk tepkiyi Ezgi gösteriyor. Başak'ın mutfak denetimleri devam ediyor!

GELİNİM MUTFAKTA 155. BÖLÜM

Başak ve Özüm arasında temizlik savaşları başlıyor!
Başak, ojeli tırnaklarıyla yemek yapmaya devam eden Özüm'e eldiven veriyor! Özüm ise, Başak'ın mutfağını pis bularak temizlemeye başlıyor! Ergül Hanım, gelini Emel ile uğraşmaya devam eden Başak ve Ezgi'yi kınamak için stüdyoya giriyor!

KANAL D

Kanal D, Demirören Holding'in Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanallarından biridir. Tüm Türkiye'ye yayın yapan ulusal kanal, genelde dizi filmleriyle ön plana çıkmıştır ve 84 yerli ve 13 yabancı dizi ile, 93 yerli ve 9 yabancı dizi yayınlamış Show TV'den sonra en çok sayıda televizyon dizisi yayınlamış Türk televizyon kanalıdır. 2009 yılı itibarıyla Türkiye'de en çok izlenen kanal unvanını elde etmiştir.

Ayhan Şahenk ve Aydın Doğan tarafından ortak kurulmuştur. 16 Eylül 1993'te test yayınına ve 19 Aralık 1993'te normal yayına başlamıştır. Kanalın hisseleri 16 Ekim 1994 tarihinde Aydın Doğan'a emanet verildi ve kanalın logosu değişerek bugünkü hâlini almıştır. 2004 yılında, analog yayının yanı sıra sayısal yayın yapmaya da başlamıştır. Diğer tüm Avrupa ülkelerine Türkçe yayın yapan Almanya merkezli Euro D kanalın yurt dışındaki şubesidir. Kanal D, ayrıca Türkiye'de yüksek çözünürlükte (HD) yayın yapan ilk ulusal televizyon kanalı olan Kanal D HD'yi yayına sokmuştur. Kanal D'de yayınlanan birçok program, bu kanaldan yüksek çözünürlükte izlenebilmektedir. Kanal D Ana Haber Bülteni'ni hafta içi Buket Aydın sunmaktadır. Spor Gündemi'ni Hafta İçi Cem Yılmaz sunmaktadır. Sihirli Annem, Yaprak Dökümü, Fatmagül'ün Suçu Ne?, Kuzey Güney, İntikam, Kavak Yelleri, Aşk-ı Memnu, Hanımın Çiftliği, Öyle Bir Geçer Zaman ki gibi Kanal D'nin en çok beğenilen dizileri arasında yer almıştır.

Fırında Patatesli Köfte nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Gelinim Mutfakta yemeği tarifi ile ilgili etiketler Gelinim Mutfakta Fırında Patatesli Köfte nasıl yapılır? malzemeleri tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.