Fırat'ın doğusu neresi? Haritadaki yeri...

Fırat'ın doğusu neresi? Gündemde Fırat'ın doğusuna yapılacak olan harekat konuşuluyor. Reuters'a açıklama yapan üst düzey Türk yetkili, "Türkiye büyük olasılıkla ABD'li askerler operasyon bölgesinden çekilene kadar bekleyecek" dedi. Peki Fırat'ın doğusu neresi? İşte haritadaki yeri...

Fırat'ın doğusu neresi? Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyonun zamanı merak edilen konular arasında yer alıyor. Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Türkiye'nin büyük olasılıkla ABD güçlerinin operasyon bölgesinden çekilme süreci tamamlanana kadar bekleyeceğini belirtti.Peki Fırat'ın doğusu neresi?

FIRAT’IN DOĞUSU NERESİ?

Fırat’ın doğusun ifadesiyle esasen Fırat Nehri’nin doğusunda kalan Suriye toprakları kast edilmektedir. Bilindiği üzere Türkiye’den doğan ve Suriye topraklarına ulaşan Fırat nehri Suriye’nin kuzeyinden girip, yine Suriye üzerinden Irak’a giriş yapmakta ve buradan Basra Körfezi’ne dökülmektedir. Nehrin Suriye topraklarındaki doğu kesimi aynı zamanda Türkiye’nin güneyindeki kara sınırının en uzun kısmıdır.

ÜST DÜZEY YETKİLİ KONUŞTU

Türkiye'nin yapacağı operasyonun zamanı herkes tarafından merak ediliyor. Reuters'a konuşan üst düzey Türk yetkili, "Türkiye büyük olasılıkla ABD'li askerler operasyon bölgesinden çekilene kadar bekleyecek" dedi. Ayrıca ABD'nin bölgeden çekilmesinin 1 haftayı bulabileceği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, bu telefon görüşmesinin ayrıntılarını ise Beyaz Saray açıklamıştı.

Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyonun konuşulduğu aktarılan açıklamada, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak. Türkiye bundan böyle, ABD'nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı DEAŞ savaşçılarından sorumlu olacak" denilmişti.

Gelişmenin ardından sınırda Türk askerleri harekete geçmiş, büyük hazırlık görüntülenmişti.

BİR HAFTAYI BULABİLİR

Bu arada herkes operasyonun ne zaman başlayacağını merak ederken, Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Türkiye'nin büyük olasılıkla ABD güçlerinin operasyon bölgesinden çekilme süreci tamamlanana kadar bekleyeceğini söyledi. Yapılan açıklamada ABD güçlerinin operasyon düzenlenmesi planlanan bölgeden çekilmesinin bir haftayı bulabileceği belirtildi.

HAREKETLİ UNSURLAR ÇEKİLİYOR

Öte yandan, Tel Abyad ve Ras'ül Ayn'daki ABD askeri noktaları kullanan hareketli unsurlar çekilmeye başladı.

Çekilmeyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "(Trump'la) Akşamki görüşmemizden sonra bölgede Sayın Başkan'ın ifade ettiği gibi bu çekilme olayı başlamış vaziyette." sözleriyle doğruladı.

Dün gece saatlerinde Erdoğan ve Trump telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Beyaz Saray'dan sabah saatlerinde, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak." açıklaması yapılmıştı.

Fırat'ın doğusu neresi? Haritadaki yeri... ile ilgili etiketler Fırat'ın doğusu harita
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.