'Kar hafta sonu ve önümüzdeki hafta ortasına kadar sürecek. 20 santimin üzerinde yağış bekleniyor'

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır, cumartesi günü boğaz ve çevresinden giriş yapacağı yönünde uyarılarda bulunulan vortexe ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır'ın SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile gerçekleştirdiği canlı yayında, İstanbul'da yoğun kar fırtınası nedeniyle Cumartesi günü oluşabilecek vortex uyarılarını ele aldı.

Tüm yurdu olumsuz etkileyen fırtınanın Sibirya üzerinden geldiğini söyleyen Çukurçayır, kar yağışının hafta sonu ve önümüzdeki hafta ortasına kadar etkisini sürdüreceğinin altını çizerken, "20 santimin üzerinde bir kar yağışı bekleniyor" sözleriyle uyarılarda bulundu.

Fırat Çukurçayır'ın açıklamaları şu şekilde:

"SİBİRYA ÜZERİNDEN YURDUMUZU ETKİLEYEN BİR SİSTEM VAR"

"Sibirya üzerinden yurdumuzu etkileyen bir sistem var. Hafta sonu ve önümüzdeki hafta ortasına kadar devam edecek. Ocak ayındaki gibi insanlarımız tedbirsiz değil. Vortex, saat istikametinin tersinde döndüğü için güneydeki sıcak havayı yukarı taşır ve soğuyarak aşağı indirdiği için hava hareketlerinin oluşmasına sebep oluyor. 20 santimin üzerinde bir kar yağışı bekleniyor." 

Fırat Çukurçayır'ın açıklamalarının tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'Kar hafta sonu ve önümüzdeki hafta ortasına kadar sürecek. 20 santimin üzerinde yağış bekleniyor' ile ilgili etiketler kar fırat çukurçayır vortex aybar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.