Finlandiya Türkiye maçı hangi kanalda?

Türkiye, Finlandiya maçı ile elemeleri tamamlıyor. Milli takımımız son maçında İzlanda'ya 3-0 yenilerek 2018 Dünya Kupası vizesini elinden kaçırdı. Ay Yıldızlılar, elemelerin kapanışını güzel bir şekilde yapmak istiyor. Grubun zayıf takımlarından Finlandiya karşısında favori gösterilen Millilerimiz, beklentileri karşılayarak galibiyet almak istiyor. İzlanda karşısında varlık gösteremeyen A Milli Futbol Takımımızın bu maçta nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor. Peki, Finlandiya Türkiye maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Detaylar haberimizde...

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Türkiye ile Finlandiya karşı karşıya gelecek. Milli takımımız son karşılaşmasında mağlup olarak Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetti. Türkiye milli takımı, elemelerin kapanışını deplasmanda Finlandiya ile karşılaşacak. Son üç maçta 7 puan alan Finlandiya karşılaşmasında Türkiye'nin maçı kazanması elemelere gireceği torbalar açısından da önem taşıyor. A Milli Futbol Takımımızın bu maçta nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor. Peki, Finlandiya Türkiye maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Detaylar haberimizde...

59db2a73ae78490fd871df9b

FİNLANDİYA-TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA?

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nun son maçında Türkiye deplasmanda Finlandiya'nın konuğu olacak.
Bu akşam saat 21.45'te Turku kentindeki Veritas Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Benoit Bastien yönetecek. Bastien'in yardımcılıklarını ise Hicham Zakrani ve Frederic Haquette yapacak. Futbolseverler Finlandiya-Türkiye maçını TV 8'den canlı izleyebilecek.

MUHTEMEL 11
Finlandiya muhtemel 11: Lukas Hradecky, Niklas Moisander, Juhani Ojala, Albin Granlund, Paulus Arajuuri, Perparim Hetemaj, Simon Skrabb, Kasper Hamalainen, Rasmus Schüller, Tim Sparv, Joel Pohjanpalo

Türkiye muhtemel 11: Volkan - Sabri, Ömer, Çağlar, İsmail - Selçuk, Oğuzhan (Okay) - Emre Mor, Hakan, Cengiz - Cenk Tosun

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Millilerimiz elemelere istediği başlangıcı yapamadı ancak son maçlarda iyi bir ivme yakalamayı başardı. İlk maçında Hırvatistan'la, ardından ise Ukrayna ile berabere kalan Ay Yıldızlılar, üçüncü maçında ise İzlanda'ya yenilmişti. Sonrasında çıktığı 3 maçta (Kosova, Finlandiye, yeniden Kosova) 9 puan toplayarak toparlanan Millilerimiz Ukrayna mağlubiyetiyle işini zora soksa da, Hırvatistan galibiyeti yeniden moralleri yerine getirdi. Ancak İzlanda maçı hayalleri yıktı. Rakibini Eskişehir'de konuk eden A Milli Futbol Takımımız sahadan 3-0 mağlup ayrılarak Dünya Kupası hayallerini bir başka bahara bıraktı.

kralspor7083

FİNLANDİYA'DA SON DURUM

Finlandiya için işler başından bu yana hiç iyi gitmedi. İlk 3 puanını 7. maçında İzlanda karşısında alan takım, ardından Kosova deplasmanında da 1-0 ile gülen taraf oldu. Grupta geride kalan maçlarda 8 puan toplayan takım 5. sırada yer alıyor.

EYVAH; ÜÇÜNCÜ TORBA!

Bu geceki maçın prestij dışında UEFA Milli Takımlar sıralaması açısından da büyük önemi var. Ve bu sıralama yeni başlayacak Nations League'de takımların hangi kategoride yer alacağını belirlemekle kalmayacak EURO-2020 elemelerine hangi torbadan girileceği de bu sıralamayla ortaya çıkacak.
Türkiye, dünkü maçların ardından sıralamada 25'inci sırada ama Finlandiya maçını kaybetse de maçlarını bitiren Romanya'yı geçerek 24'üncü sıraya çıkacak. Romanya 26.057 puanla eleme maçlarını bitirdi. Türkiye yenilirse 26.117 puana ulaşacak. Beraberlikte puanımız 26.537, kazanırsak 27.357 olacak. Bunlar 0-0 ve 1-0'a göre hesaplanan puanlar. Atılacak ve yenecek goller puanlarda küçük oynamalara yol açıyor.
Elemelerde dün gece oynanan maçlar sonrası İskoçya, Romanya, Karadağ ve Slovenya, Türkiye'yi geçme şanslarını kaybetti. Ancak Macaristan Salı günü oynanacak maçın sonucuna göre Türkiye'yi sıralamada geride bırakabilir. Macarlar, konuk edecekleri Faroe'yi yenerlerse 26.486 puana ulaşıyor ve Finlandiya'ya yenilmemiz halinde 24'üncü sırayı alıyor. Türkiye Finlandiya'dan puanla dönerse Macaristan'a da geçilmemeyi garantiliyor.
UEFA Milli Takımlar Sıralaması'nda 13-24 arasındaki ülkeler Nations League'de B Ligi'ne girecek. Bu takımlar EURO-2020 kurasında da ikinci torbada yer alacak. Türkiye Finlandiya'da kaybeder, Macaristan'da Faroe'yi yenerse 24'üncü sıra Finlandiya'nın olacak ve Türkiye Nations Leage'de C Ligi'ne inecek. EURO-2020 kurasında ikinci torbaya geri dönmek için de C Ligi'nde grubunu lider bitirmesi gerekecek.

suutt-640

FİNLANDİYA'DA 7. MAÇ

İki ülke A milli futbol takımları arasında 6'sı Finlandiya, 6'sı Türkiye, 2'si de tarafsız sahada yapılan toplam 14 maçtan 6'sını Finlandiya, 5'ini Türkiye kazandı, 3 müsabaka da berabere sonuçlandı. Ay-yıldızlı ekibin toplam 22 golüne, Finlandiya 20 golle yanıt verdi.

Türkiye ile Finlandiya, ilk maçlarını 1924'te, son müsabakalarını ise geride kalan mart ayında yaptı. İki ülke arasında 24 Mart 2017 tarihinde Antalya'da oynanan karşılaşmayı milli takım, Cenk Tosun'un golleriyle 2-0 kazanmıştı.

A Milli Takım, Finlandiya ile deplasmanda 7. maçına çıkacak.

İki ülke takımları arasında Finlandiya'da yapılan 6 karşılaşmada, ay-yıldızlı ekip, 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.

Türkiye, 5'i Helsinki, 1'i Tampere şehrinde oynanan mücadelelerde 11 gol atarken, kalesinde ise 8 gol gördü.

Ay-yıldızlı ekip, rakibiyle Türkiye'de oynadığı 6 maçta ise 1 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.