Filistin’e can suyu... Coca Cola 5 ayrı fabrikası ve sosyal yatırımlarıyla bölgeye hayat veriyor

Ramallah, Tulkarim, Jericho ve Gazze’de kurduğu 9 fabrika ile Ortadoğu’nun en sancılı coğrafyası Filistin’e en büyük ekonomik katkıyı Coca Cola’nın yaptığını biliyor muydunuz?

Dünyanın en büyük soğuk içecek markası Coca Cola’nın en büyük pazarlarının başında Ortadoğu bölgesinin geldiği ve yatırım alanlarının bu bölgede yoğunlaştığı bilinen bir gerçek.

Mikro olarak bakıldığında Ortadoğu’nun en sancılı bölgesi, acının coğrafyası olarak bildıgımız Filistin toprakları bu yatırımlardan en fazla payı alan bölgelerin başında geliyor.

Coca-Cola Avrasya Ortadoğu Başkan Yardımcısı Sinan Cem Şahin, grubun bölgedeki yatırımları ve sosyal destek programlarını yöneten önemli bir profesyonel.

Bir grup gazeteci eşliğinde birlikte ziyaret ettiğimiz Filistin’in idari başkenti Ramallah’taki  National Beverage Company’nin (NBC) dev tesisleri Coca Cola ürünlerinin siseleme ve bölgeye dağıtımını sağlıyor.

Filistin’e can suyu... Coca Cola 5 ayrı fabrikası ve sosyal yatırımlarıyla bölgeye hayat veriyor

NBC’nin  Filistinli Genel Müdürü İmad Hindi

NBC’nin  Filistinli Genel Müdürü İmad Hindi, Coca-Cola sisteminin Filistin’de, bugüne kadar yapılan yatırımlarının, ekonominin can suyu olduğunun altını çizerek, “Coca-Cola buraya yatırım yapan ilk ve en büyük global şirket olmanın yanı sıra, bölgedeki yatırımlarımız başka yatırımlar için de kapıları açan özelliğe sahip. Faaliyetlerimizin oluşturduğu ekosistemin istihdam üzerindeki dolaylı etkisini de hesaba kattığımızda istihdama olan etkimiz, mevcut istihdamın 10 katı gibi bir rakama ulaşıyor. Bu rakamlar Filistin ekonomisi için çok şey ifade ediyor” dedi.


Coca-Cola Avrasya Ortadoğu Başkan Yardımcısı Sinan Cem Şahin de faaliyet gösterdikleri tüm coğrafyalarda şişeleyici ortaklarla birlikte hem bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağladıklarını hem de birçok alanda sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. 


Filistin’e can suyu... Coca Cola 5 ayrı fabrikası ve sosyal yatırımlarıyla bölgeye hayat veriyor - Resim : 2


YAKLAŞIK BİN KİŞİYE İSTİHDAM


COCA COLA  Filistin topraklarında şu ana kadar  5 ayrı fabrika ve 7 dağıtım merkezi ie faaliyet gösteriyor.

Ama başta sağlık, eğitim, çevre, spora ve kadının ekonomik hayata katılımı olmak üzere pek çok sosyal sorumluluk projeleriyle de toplumsal kalkınmanın önemli bir destekleyicisi olmaya devam ediyor. 

Grubun Ramallah'taki yönetim binası ve üretim tesislerinde basın mensupları ile bir araya gelen İmad Hindi’nin verdiği bilgilere göre Coca Cola Filistin’de Ramallah, Tulkarim, Jericho ve Gazze’de olmak üzere 5 ayrı fabrikada üretim yapıyor.

Filistin’de ilk kez 1998 yılında 47 kişi ile faaliyetlerine başlayan Coca-Cola bugün 5 fabrikada toplamda 970’nin üzerinde kişiye istihdam sağlıyor.

Bu Filistin coğrafyası için çok önemli bir rakam.

Batı Şeria ve Gazze’de 14.000 satış noktasına hizmet veren 7 dağıtım merkezinin de dolaylı etkisiyle grubun istihdama katkısı 10 katı bir rakama ulaşıyor

Bu rakamlar Filistin ekonomisi için çok şey ifade edıyor.

İmar Hindi’nin verdiği bilgilere göre Coca-Cola Filistin’e yatırım yapan ilk ve en büyük global şirket. Bunun yanısıra  bölgedeki başka yatırımlar için de kapıları açan bir özelliğe sahip. 

Filistin’e can suyu... Coca Cola 5 ayrı fabrikası ve sosyal yatırımlarıyla bölgeye hayat veriyor - Resim : 3

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ


Coca-Cola’nın Filistin’deki bu yatırımlarının dışında  gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ise şunlar:


-Coca-Cola, Filistin Kızılay ve kan bankası ile düzenli kan bağışı kampanyaları yapmanın yanı sıra, ambulans ve tıbbi malzeme desteğiyle de insani yardım çalışmaları gerçekleştiriyor. 

-Coca-Cola Sistemi, Filistin’de kadın ve çocuklar için 11 devlet hastanesinde, kütüphane kurmanın yanı sıra, oyun ve bilgisayar desteği verildi.

-Köylerdeki  44 okula bilgisayar laboratuvarı kuruldu ve bu okullarda dağıtılan 723 tablete ek olarak bilgisayar, internet erişimi sağlandı.

-Filistinli çocukların eğitim için okul dönemi başında binlerce öğrenciye okul çantası ve okul malzemesi desteği.

-Filistin Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürütülen “Sağlıklı ve Çevre Dostu Okullar” sosyal sorumluluk programıyla çevre bilincini artırılmasına yönelik çalışmalar.

-Filistinli kadınların ekonomik ve toplumsal alandaki yerini güçlendirmek için oluşturulan mesleki eğitim programları

-2009 yılında, NBC’nin kuruluşuna yardımcı olduğu ve desteğini sürdüğü Filistin kadın futbol takımı, Filistin’de başarılı işler yapıyor.

-Genç girişimcilere destek için yapılan pazarlama ve işletme eğitimleri.

-Coca-Cola Vakfı ve NBC, temiz içme suyuna erişim sağlanması amacıyla ‘Gazze’de Sürdürülebilir Toplumları Güçlendirme’ programını kurdu. 

Bu program sayesinde 30 bini aşkın Filistinli’nin temiz suya erişimi sağlanıyor.  

-Ramallah fabrikasında ve ana depolarında güneş enerjisinden elektrik üretim sistemini hayata geçiren NBC, Ramallah, Cappy ve Jericho fabrikalarında kurduğu üç adet çatı üstü PV istasyonu ile elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını karşılıyor. 

-Endüstriyel atık su arıtma teknolojisiyle çiftçilere sulama suyu sağlanması projesi…

 

Filistin’e can suyu... Coca Cola 5 ayrı fabrikası ve sosyal yatırımlarıyla bölgeye hayat veriyor ile ilgili etiketler Coca-Cola Filistin
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.