Fildişi Sahili'nden İngiltere'ye 5.150 kilometrelik yolculuk yapan minik kurbağa...

Bir emekli, Fildişi Sahili'nden gelen bir salkım muzun içinde minik ve sevimli görünüşlü bir kurbağa buldu.

İngiliz Jan Giovinazzo her zamanki haftalık alışverişini yapıyordu ve biraz taze meyve almaya karar verdi. Ancak 71 yaşındaki emekli kadın, tam bir tanesini yemek üzereyken, minik bir kurbağının ona boş boş baktığını fark etti. Evin içinde kaybolmasını istemeyen kadın daha sonra onu küçük bir plastik kutuya attı ve ısınması için radyatörün üzerine koydu.

Giovinazzo, ufaklığın, Lidl adlı bir market zincirinden aldığı muz salkımının içine saklanarak Afrika'daki Fildişi Sahili'nden yaklaşık 5.150 kilometre yolculuk yaparak İngiltere'ye geldiğini iddia etti.

Kurbağa hakkında araştırmalar yapan kadın, evinin yeni üyesi olan bu kurbağının tipik olarak subtropikal veya tropikal ova ormanlarında yaşayan bir Saz kurbağası olduğunu düşündü.

Fildişi Sahili'nden İngiltere'ye 5.150 kilometrelik yolculuk yapan minik kurbağa...

Emekli kadın, "Muz aldığımda bir ritüel olarak örümcek var mı diye kontrol ederim" dedi.

"Muzu soymak için lavaboya doğru gidiyordum ki üzerinde bir şey fark ettim. Aşağıya baktım ve "Bu da ne?" diye düşündüm.

Daha yakından bakınca bunun küçük bir kurbağa olduğunu anladım. Pek beklediğim gibi değildi. Çok sevimli olduğunu söylemeliyim.

Uzun yolculuğundan sonra uykusu geldi. Bir sonraki adımım onu sıcak tutmaktı. Onu bütün gece radyatörün yanında tuttum ve hayatta kaldı."

Jan olay üzerine kurbağayı sosyal medyada paylaştı ve kullanıcılar, "Bunun için senden ücret almamalarına şaşırdım" yorumları yaptılar.

MUZLARIN SATIN ALINDIĞI MARKET, YENİ İSMİ OLDU!

Keşif sonrası kurbağa, Jan'ın evinden alındı ve yeni evini bulmadan önce karantinada vakit geçiriyor.

RSPCA hayvan yetkilisi Louis Horton, 'minik kaçak yolcunun' 10 penny'den küçük olduğunu söyledi ve ekledi: "Kurbağayı, Fildişi Sahili'nde tipik olarak bulunan bir kurbağa türü olan Nimba Dağı kamış kurbağası olarak tanımladık.

Fildişi Sahili'nden İngiltere'ye 5.150 kilometrelik yolculuk yapan minik kurbağa... - Resim : 2

"Minik otostopçumuzun adı “Lidl” olarak değiştirildi ve sağlığı iyi. Lidl ile bu kadar yakından ilgilendiği için Jannet'e teşekkür etmek isteriz."

Kurbağalar gibi yurt dışından kaçak olarak gelen hayvanların kontrollü sıcaklık, aydınlatma ve nem gibi özel ihtiyaçları olabilir. Birleşik Krallık sıcaklıklarında hayatta kalmaları pek olası değildir. Ayrıca onları alışık olmadıkları ortamlara serbest bırakmak veya vahşi doğaya kaçmalarına izin vermek 1981 tarihli İngiliz Vahşi Yaşam ve Kırsal Yasa'sı uyarınca bir suçtur.

Fildişi Sahili'nden İngiltere'ye 5.150 kilometrelik yolculuk yapan minik kurbağa... ile ilgili etiketler Keşif
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.