Fi Yapı mağdurlarına müjde

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, katıldığı bir programda Fi Yapı'ya ait 250 milyon lira değerinde bir arsa bulduklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, katıldığı bir programda Fi Yapı'ya ait 250 milyon lira değerinde bir arsa bulduklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 5 bin 500 kişinin mağdur olduğu Fi Yapı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Canikli, bir süre önce TMSF'ye geçen şirketin 250 milyon lira değerindeki bir arsasını bulduklarını belirterek "Onu paraya çevirerek kalan kısmı tamamlayıp bütün mağduriyetleri inşallah gidereceğiz" dedi.

BİR ÇOĞUNUN MALİ YAPISI DÜZELDİ

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, şu an itibarıyla kayyum atanan ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilen 800'den fazla şirket bulunduğunu belirterek, "Bunların toplam aktif büyüklüğü 48 milyar lira civarında, ciroları da 30 milyar liranın üzerinde. Müdahale etmemiş olsaydık şu anda bunların önemli bir bölümünde çok ciddi mali bozulmalar, iflaslar yaşanabilirdi. Bunların profesyonelce yönetilmesi gerekiyor. Şu ana kadar mali yapısı bozulan hiçbir firma olmadı. Hatta birçoğunun mali yapıları düzeldi." dedi.

EN KÖTÜ DÖNEM GERİDE KALDI

Canikli, katıldığı canlı yayında, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.
Yılın iki ayı itibarıyla Türkiye ekonomisinin nasıl bir performans gösterdiğine dair soru üzerine Canikli, ekonomi açısından en kötü dönemin geride kaldığını söyledi. Para piyasalarındaki dalgalanmanın boyu ve şiddetinin azaldığını, azalmaya da devam edeceğini dile getiren Canikli, üretim ve istihdamda da en olumsuz tablonun geride kaldığını söyledi.

İSTİKRAR ORTAYA ÇIKTI

Canikli, piyasalardaki dalga boyunun makul seviyelerde olacağının altını çizerek, "Bu süreç içinde zaman zaman günlük ciddi yüksek oranlı volatilite ortaya çıkabiliyor. Bunlara aldanmamak lazım. Bunlar da geçici. Özellikle 5-6 aydaki dalga boyuyla ve şiddetiyle kıyasladığımızda para piyasalarında son birkaç ayda göreceli bir istikrarın ortaya çıktığını söyleyebiliriz." diye konuştu.

Fi Yapı mağdurlarına müjde ile ilgili etiketler fi yapı
GÜNÜN VİDEOSU

Amasya Et Entegre Merkezi'nde skandal görüntüler! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler

Amasya Kral Et Entegre Merkezi'nde çekildiği belirtilen hayvana işkence görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Görüntülerde hayvana eziyet ettiği belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.