Ferit Şahenk, Galataport'ta dünya markası Peninsula Otel'i açmaya hazırlanıyor: Çıtayı yükseltecek!

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ferit Şahenk'in "Doğuş Grubu'nun ustalık dönemi eseri" dediği Galataport'ta yapılan Peninsula Otel'in açılış tarihi belli oldu. Galataport İş Geliştirme ve Kiralama Genel Müdür Yardımcısı İrem Yücel Kaymak tarafından yapılan açıklamada, "Şu an iç dizayn işlemleri devam eden The Peninsula İstanbul, 2022’nin sonunda hizmet vermeye başlayacak" ifadeleri kullanıldı.

1928 yılında Hong Kong'ta The Hongkong and Shanghai Hotels Limited (HSH) bünyesinde faaliyet gösteren ve dünyada sadece 10 lokasyonda bulunan lüks bir otel olan Peninsula Hotels, İstanbul'da açılacak. 

2022'NİN SONUNDA KONUKLARINI AĞIRLAYACAK

İstanbul Karaköy'deki Galataport limanında yapımı devam eden Peninsula Otel'in 2022 yılı sonunda açılacağı bildirildi.

TESCİLLİ BİNALAR THE PENINSULA İSTANBUL'A EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Dünya Gazetesi’nde Yener Karadeniz’e bilgi veren Galataport İş Geliştirme ve Kiralama Genel Müdür Yardımcısı İrem Yücel Kaymak, projede yer alan Merkez Han, Karaköy Yolcu Salonu ve Çinili Han gibi tescilli binaların lüks otel gruplarından biri olan The Peninsula İstanbul oteline ev sahipliği yapacağını söyledi.

Ferit Şahenk, Galataport'ta dünya markası Peninsula Otel'i açmaya hazırlanıyor: Çıtayı yükseltecek!

PENINSULA GRUP YÜZDE 50 ORTAK

300 Milyon Euro’luk yatırım değerine sahip olan projeye Peninsula Grup’un aynı zamanda yüzde 50’lik oran ile ortak olduğunu da belirten Kaymak, “Dünyada sadece 10 seçkin lokasyonda yer alan Peninsula Hotels markasının bir halkası olan otel, 65-70 metrekare büyüklüğünde 177 odası ile tarihi yarımadanın tam karşısında yer alıyor. 

Ferit Şahenk, Galataport'ta dünya markası Peninsula Otel'i açmaya hazırlanıyor: Çıtayı yükseltecek! - Resim : 2

"HER BİR BİNA TÜNELLERLE BİRBİRİNE BAĞLI"

Her bir bina zeminden tüneller ile birbirine bağlı. Otelin 90 saniyede açılan özel giyotin cepheli balo salonu, İstanbul’un önemli etkinlik lokasyonlarından biri olacak. Şu an iç dizayn işlemleri devam eden The Peninsula İstanbul, 2022’nin sonunda hizmet vermeye başlayacak” dedi.

OTELİN LOBİSİNDE DİKKAT ÇEKEN DETAY

Dünya Gazetesi'nden Necla Dalan da otel ile ilgili bilgiler paylaşarak otelin lobisinin geçmişi 1940’lara dayanan ve Türkiye’nin ilk modern liman terminali olan Karaköy Yolcu Salonu’nda yer aldığını belirtti.

Ferit Şahenk, Galataport'ta dünya markası Peninsula Otel'i açmaya hazırlanıyor: Çıtayı yükseltecek! - Resim : 3

"YATIRIMCILAR OLDUKÇA TİTİZ DAVRANIYOR"

Otelde 9-10 uluslararası lüks markanın yer alacağı bir alışveriş pasajı yapımının da planlandığını belirten Dalan, "Galataport İstanbul’un marka değerini yükselten önemli yatırımlar arasında gösterilen The Peninsula Istanbul’un yatırımcıları, otel konusunda oldukça titiz davranıyor.

Her detaya dikkat edilen otelle ilgili öğrenilen bir başka detay ise, bu titizliğin boyutlarını gözler önüne seren cinsten." dedi. 

"İSTANBUL'DAKİ DİĞER LÜKS OTELLERE RAKİP OLACAK"

Dünya Gazetesi'ndeki yazısında Necla Dalan ayrıca otelden şöyle bahsediyor:

İstanbul dışında Londra ve Yangon otellerini açmaya hazırlanan, her otelinde standartları yüksek tutmayı prensip edinen HSH yönetimi, İstanbul’daki otelin odalarından birini merkezde kurdurmuş ve bizzat test etme yoluna gitmiş.

Görünen o ki The Peninsula Istanbul, daha kapılarını açmadan İstanbul’daki diğer lüks otellere sıkı bir rakip olacak ve çıtayı daha yükseğe çıkaracak.

Ferit Şahenk, Galataport'ta dünya markası Peninsula Otel'i açmaya hazırlanıyor: Çıtayı yükseltecek! ile ilgili etiketler Ferit Şahenk otel galataport peninsula
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.