Ali Koç'un 1 numaralı teknik direktör adayı Jürgen Klinsmann

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Emre Belözoğlu'nu "riske etmemek adına" yaptıkları teknik direktör tercihinde Almanya'ya yöneldi. İsmi kısa süre önce Galatasaray'la anılan Jürgen Klinsmann'la yakın temas var. Sarı-Lacivertliler'in Klinsmann olmazsa Portekizli bir çalıştırıcıyı göreve getireceği iddia ediliyor.

Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç'un dün basın toplantısı Emre Belözoğlu'yla ilgili ayrılık kararını açıklamasının ardından gözler Sarı-Lacivertliler'in teknik ekibine çevrilmişti. Belözoğlu'yla beraber tüm teknik ekibin gönderilmesi bekleniyor.

Buna göre; Volkan Demirel, Marco Aurelio ve Selçuk Şahin gibi eski futbolcuların yanı sıra Almanya'da uzun yıllar Bruno Labbadia'nın yardımcılığını yapmış Erdinç Sözer'le de yola devam edilmeyecek. Sözer, Belözoğlu göreve geldikten sonra teknik ekibe katılmıştı.

Öte yandan, kondisyoner Michael Kraft, Şenol Çorlu ve Zeki Murat Göle'yle de yollar ayrılıyor.

FENERBAHÇE'NİN YENİ HOCASI KİM OLACAK?

Belözoğlu'na teşekkür ederek kararını açıklayan Koç, "Teknik direktörlük konusunda bana göre 3 alternatifimiz var. Birisi Emre ile devam etmek. Diğeri yabancı bir teknik direktörün altında tecrübe kazanması. Üçüncüsü de yepyeni yabancı bir teknik direktör" demişti.

Başkana yakın kaynaklar yeni teknik direktörün Portekizli ve dünya çapında tanınan bir isim olduğunu belirtiyor. 

Bruno Lage, Andre Villas-Boas, Marco Silva, Paulo Fonseca hatta eskilerden Vitor Pereira bile ismi geçenler arasında. Pereira'nın Wolverhampton'la da ismi anılıyor.

Bir süre önce ismi Galatasaray'la anılan Almanlar'ın efsanevi ismi Jürgen Klinsmann, Koç'un en çok istediği teknik direktör... ABD Milli Takımı'nda uzun yıllar görev yapan Klinsmann, son olarak Bundesliga'da Hertha Berlin'i çalıştırdı. Kariyerine Bayern Münih'te başlayan efsane golcünün Galatasaray iddiaları Yusuf Günay tarafından yalanlanmıştı.

Almanya Milli Takımı'ndan ayrılan Joachim Löw'ün F.Bahçe'ye geri dönmesi de gündemde... Löw'n yanı sıra Bruno Labbadia'nın da yardımcısı Erdinç Sözer tarafından Emre Belözoğlu aracılığıyla Ali Koç'a rapor halinde sunulduğu gelen haberler arasında...

Koç, Belözoğlu kararını açıklarken "Bizim düşüncemiz, bana göre 5-10 sene sonra Türkiye'nin açık ara en iyi hocası Emre Belözoğlu olacak. Biliyorsunuz belli bir süredir şampiyonluk yok. Fenerbahçe'de olunca hep bir baskı var. Dolayısıyla Emre'yi de o riske atmamak adına bu tercihi yaptık. Emre düşünmek istedi, sıcak baktığını söyleyemem. Emre Belözoğlu'na verdiği katkılardan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Sonuç ne olursa olsun Emre Belözoğlu, bu kulübe çok daha büyük katkılar yapmaya devam edecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Ali Koç'un 1 numaralı teknik direktör adayı Jürgen Klinsmann ile ilgili etiketler Fenerbahçe Ali Koç Jürgen Klinsmann
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.