Avrupa’daki 4 temsilcimiz rakiplerini devirdi, UEFA ülke puanı sıralamamız yükseldi

Avrupa’daki temsilcilerimiz Fenerbahçe, Trabzonspor, Sivasspor ve Başakşehir gruplarındaki 4. hafta maçlarını galibiyetle sonlandırdı. Rakiplerini yenerek ülkemizi gururlandıran 4 takım, UEFA ülke puanı sıralamasında 16. sıraya yerleşmemizi sağladı.

UEFA Avrupa Ligi’nde ülkemizi temsil eden  Fenerbahçe ve Trabzonspor, Konferans Ligi’ndeki temsilcilerimiz Sivasspor ve Başakşehir dün akşam rakipleriyle oynadıkları maçlardan zaferle dönerek ülkemizi gururlandırdı. Avrupa’daki 4 temsilcimizin rakipleri karşısında kazandığı zaferler UEFA ülke puanı sıralamasındaki yerimizi değiştirdi. Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında 2 basamak yükselerek 16. sırada yerini buldu.

UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe, AEK Larnaca’yı deplasmanda 2-1 yendi.

UEFA Konferans Ligi’nde Başakşehir, Rigas Skola’ya 3-0’lık fark attı.

UEFA Avrupa Ligi’nde Bordo-Mavililer, Akyazı’daki rövanşta Fransız ekibi Monaco’nun filelerini 4 kez havalandırarak 4-0’lık galibiyet yaşadı.

Sivasspor, Ballkani ile olan mücadelesinde 2-1 kazanarak rakibini devirmeyi başardı.

Böylece Türkiye, 2 basamak yükselerek UEFA ülke puanı sıralamasında 16. sıraya yerleşti.

TÜRKİYE, EN ÇOK PUAN TOPLAYAN 4. ÜLKE OLDU

Bu sezonki başarılı sonuçlar aynı zamanda en çok puan toplayan dördüncü ülke olmamızı da sağladı. İngiltere 8.714 puan ortalamasıyla birinci sırada yer alırken İspanya 8.000 puanla ikinci, Almanya 7.250 puanla üçüncü ve Türkiye 7.000 puanla dördüncü sırada yer aldı.

İşte temsilcilerimizin aldığı sonuçlar:

AEK Larnaca-Fenerbahçe: 1-2

Başakşehir-Rigas Skola: 3-0

Trabzonspor-Monaco: 4-0

Ballkani-Sivasspor: 1-2

Avrupa’daki 4 temsilcimiz rakiplerini devirdi, UEFA ülke puanı sıralamamız yükseldi ile ilgili etiketler Fenerbahçe Trabzonspor Sivasspor Başakşehir UEFA Avrupa Lig UEFA Konferans Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.