FED faiz kararını açıkladı...

ABD Merkez Bankası Fed faiz kararını açıkladı. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faizler yüzde 0-0.25 aralığında sabit bırakıldı.

Fed'in karar metninde koronavirüs salgınının büyüme, enflasyon ve istihdam üzerinde kısa vadede ağır şekilde baskı yaratmaya devam edeceği yinelendi.

Piyasalarda özellikle traderlar tarafından izlenen noktasal grafikte 10 üyeden 8 tanesi sıfır faiz politikasının 2022 yılına dek devamını öngörürken sadece 2 üye bu tarihlerde faizin 0.50 ve 1.25 dolayına çıkabileceğine yönelik eğilim gösterdi. 2022 sonuna kadar yıl sonu Fed fon faizi beklentisi yüzde 0.10'da kaldı. Uzun dönemde ortalama faiz beklentisi ise yüzde 2.5 olarak şekillendi.

Karar sonrası gelişen ülke paraları dolar karşısında bir miktar değer kazandı. Dolar/TL'de 6.79'dan 6.76 seviyesine sınırlı bir çekilme olurken euro/dolar paritesi 1.14 üzerine çıkarak son 3 ayın en yüksek seviyesine geldi.

FED faiz kararını açıkladı... ile ilgili etiketler faiz Fed faiz oranı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.