Fazıl Say'ın çok tartışılan 100. Yıl Marşı'nda Mehveş Emeç'in Cimbom Marşı'ndan alıntı-çalıntı mı var?

Habertürk yazarı Murat Bardakçı, Türk besteci ve piyanist Fazıl Say'ın Cumhuriyetin 100. Yılı için özel olarak bestelediği '100. Yıl Marşı'nda Mehveş Emeç'in bestelediği Cimbom Marşı'ndan alıntılar olduğunu belirtti.

Piyanist Fazıl Say, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı'na armağan ettiği bestesini yayınladı.

Say'ın bestelediği 100. Yıl Marşı kimileri tarafından beğenilse de çok sayıda eleştiri de aldı.

Ünlüler de Say'ın bestesini beğenmedi ve "Beş dakikada Beşiktaş yapmış, hiç olmamış. Modern bir marş yapılmalıydı" gibi yorumlar yaptı.

"MELODİLER BİREBİR AYNI..."

Habertürk yazarı Murat Bardakçı ise dikkat çeken bir iddia ortaya attı. 

Bardakçı, Türk besteci ve piyanist Fazıl Say'ın Cumhuriyetin 100. Yılı için özel olarak bestelediği '100. Yıl Marşı'nda Mehveş Emeç'in bestelediği Cimbom Marşı'ndan alıntılar olduğunu belirtti.

Bardakçı bugünkü köşe yazısında, "Fazıl Say’ın marşının “la la la la la la...” diye başlayan girişi ile Mehveç Emeç’e ait Galatasaray Marşı’ndaki “Seni sevdik gönül verdik şanlı cimbomum” mısralarının melodileri birebir aynı." dedi.

"FENERBAHÇELİ AMA GALATASARAY MARŞI'NA HAYRAN KALMIŞ"

Bardakçı yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Fazıl Say’ın nasıl koyu bir Fenerbahçeli olduğu malûm... Ama, Mehveç Emeç’in bestelediği Galatasaray Marşı’nın nağmelerini öylesine beğenmiş, melodisine de o kadar hayran kalmış ki; Fener’e olan gönül bağını bir tarafa bırakmış ve Galatasaray için yapılmış marşın bir bölümünü tereddüt etmeden alıp kendi 100. Yıl Marşı’na monte etmekte hiç beis görmemiş gibi!"

Murat Bardakçı'nın yazısının tamamını okumak için tıklayın

 

 

Fazıl Say'ın çok tartışılan 100. Yıl Marşı'nda Mehveş Emeç'in Cimbom Marşı'ndan alıntı-çalıntı mı var? ile ilgili etiketler Murat Bardakçı Galatasaray Fazıl Say
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.