Favipiravir nedir? Nasıl kullanılır?

Favipiravir nedir? Koronavirüs hastalığının tedavisinde kullanılacak Favipiravir adlı ilacın yeni adı Favira'dır. Peki, Favipiravir nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tedavisinde kullanılan 'Favipiravir' isimli ilacın yerli üretimi için ruhsatı verdi. İlaç bundan böyle 'Favira 200 mg Film Kaplı Tablet' adıyla üretilecek. Peki Favipiravir nedir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs tedavisinde kullanılan Favipiravir adlı ilacın Türkiye'de üretileceğini duyurmasının hemen ardından yeni isminin de Favipiravir olduğunu belirtti.

FAVİPİRAVİR NEDİR, NASIL KULLANILIR?

T-705, Avigan veya favilavir olarak da bilinmektedir. Japonya menşeili şirket Toyama Chemical tarafından RNA virüslerine karşı geliştirilen bir ilaçtır. Grip, Batı Nil ve sarıhumma virüslerinin yanı sıra flavivirüsler, arenavirüsler, bunyavirüsler ve alphavirüslere karşı da oldukça etkilidir. Koronavirüs hastalığının tedavisinde hafif seyirde geçiren kişilerde kısa sürede iyileşmesini sağlanabileceğini ve ilacın 11 gün olan tedavi süresini 4 güne düşürebileceği ifade edildi.

 

Favipiravir nedir? Nasıl kullanılır? ile ilgili etiketler favipiravir Favira Favira nedir
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.