Fatih’in yeni bir portresi Londra’da satışa çıktı! Ekrem İmamoğlu alacak mı?

Osmanlı İmoaratorluğu padişahlarına ait olduğu iddia edilen tabloların, yurt dışında satışlarına bir yenisi daha eklendi. İngiltere merkezli Sotheby’s Müzayede Evi’nde, Fatih Sultan Mehmet Han’ın bilinmeyen yeni bir portresi satışa çıktı. Bin 600 yıllarına ait olduğu tarihlenen tablonun sanatçısının İtalyan olduğu düşünülüyor. Fatih’in tablosu 70 bin sterlin başlangıç ile tekliflere açıldı. Son teklif günü ise 25 Ekim olarak duyuruldu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Üç kıtaya yaklaşık 600 yıl hükmeden Osmanlı İmparatorluğu padişahları yine gündeme geldi.

LONDRA’DA YENİ BİR FATİH SULTAN MEHMET PORTRESİ SATIŞA ÇIKARILDI!

Koleksiyonerlerin büyük ilgi gösterdiği müzayedelerde, Osmanlı İmparatorluğu padişahlarına ait olduğu iddia edilen tablolar, yüksek fiyatlarla alıcı buluyor. Özellikle Fatih Sultan Mehmet’e ait olduğu öne sürülen tabloların, Londra’daki satışına bir yenisi daha eklendi. İngiltere merkezli Sotheby’s Müzayede Evi’nde, Fatih Sultan Mehmet Han’ın bilinmeyen yeni bir portresi satışa çıktı. Bin 600 yıllarına ait olduğu tarihlenen tablonun sanatçısının İtalyan olduğu düşünülüyor. Fatih’in tablosu 70 bin sterlin (yaklaşık 2 milyon 380 bin 235,09 TL) başlangıç ile tekliflere açıldı. Son teklif günü ise 25 Ekim olarak duyuruldu. Duyuruda, ”Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmed'in (h.1444-46/1451-81) bu etkileyici portresi iki kat önemlidir. Birincisi, Mehmed'in hayattan alınan en güçlü tasvirleriyle, ikincisi ise Rönesans'ın en etkili portre koleksiyonuyla ilgilidir.”yazılması dikkati çekti.

Fatih’in yeni bir portresi Londra’da satışa çıktı! Ekrem İmamoğlu alacak mı?

EKREM İMAMOĞLU BU PORTREYİDE ALIRMI?

Öte yandan, Fatih Sultan Mehmet’in yeni bir portresinin Londra’da satışa çıkması, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu akıllara getirdiği öğrenildi. Fatih’in yeni bir tablosunun satışa çıktığının açıklanması karşısında, İmamoğlu’nun bu tabloyu da açıp almayacağının merak konusu olduğu belirtildi. Ekrem İmamoğlu, bundan 3 yıl önce Fatih Sultan Mehmet’in bugüne kadar gelebilmiş üç orijinal portresinden biri olduğu ifade edilen tabloyu, Londra’da yapılan açık artırmada satın aldıklarını duyurmuştu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İmamoğlu da "Londra'da açık artırma ile satılan, Fatih Sultan Mehmet Han’ın günümüze kadar gelebilmiş üç orijinal portresinden biri olan, İtalyan ressam Gentile Bellini’nin atölyesinden 15. yüzyılda çıktığı tahmin edilen yağlıboya tabloyu İBB olarak satın aldık" ifadelerini kullanmıştı. İBB, Fatih Sultan Mehmet’in aynı zamanda özel koleksiyonda bulunan bu son portresi için yaklaşık 6.5 milyon TL ödediği açıklanmıştı.

Fatih’in yeni bir portresi Londra’da satışa çıktı! Ekrem İmamoğlu alacak mı? ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu İstanbul İBB Fatih Sultan Mehmet CHP Londra Osmanlı İngiltere
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.