Fatih Altaylı: Mesut Özil yerli ve milli değil

Gazeteci Fatih Altaylı, Bloomberg HT ekranlarında Fenerbahçe'nin Mesut Özil transferini değerlendirdi. Özil'in yerli ve milli olmadığını belirten ve Galatasaraylılığı ile tanınan Altaylı, ''Özil'i Fenerbahçe mi transfer etti yoksa bir siyasi parti mi? Aynı şartlarla Fenerbahçe'ye değil de Trabzonspor'a transfer olsaydı Fenerbahçeliler ne diyor olurdu?'' ifadelerini kullandı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de top koşturan Mesut Özil, kulübüyle olan sözleşmesini geçtiğimiz günlerde feshetti. 

7,5 yıllık Londra macerasının ardından geçtiğimiz gece İstanbul'a gelen Türk asıllı futbolcu Fenerbahçe ile 3,5 yıllığına anlaştı.

Özil'in transferi başta Türkiye olmak üzere dünyada da büyük ses getirdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, yıldız oyuncunun transferini Bloomberg HT ekranlarında yayınlanan Spor Saati programında değerlendirdi. 

''Türkiye'ye gelmiş en kariyerli futbolcu oldu'' iddialarına kızan Altaylı, ''Popescu, buraya geldiğinde Barcelona'nın kaptanıydı. Kariyeri zirvedeydi.'' ifadelerini kullandı.

Roberto Carlos'un Türkiye'ye gelmiş en kariyerli futbolcu olduğunu belirten Galatasaraylılığıyla da tanınan Altaylı, Popescu ve Hagi'nin ilk üçü oluşturduğunu belirtti.

Alex'in kariyeri olmadığını fakat Türkiye'de muazzam bir kariyer yaptığını belirten Altaylı, ''Mesut bunlar içerisinde ilk 10'a girer mi, zannediyorum girer. İspanya'da şampiyonluğu var, bunun dışında hatırlamıyorum ama belki de vardır. Kariyer olarak en tepede değil ama ilk 10'a girer diye düşünüyorum.'' dedi.

''MESUT'U FENERBAHÇE Mİ, SİYASİ PARTİ Mİ TRANSFER ETTİ''

Alex'in transfer olacağı söylentilerinin dolaştığı dönemde 'Gelmez' dediğini Özil için de benzer ifadeler kullandığını belirten Altaylı, ''Alex transferinde çuvalladım. Ama Mesut meselesinde söylemim başka. Ali Koç, 'Rüya görmeyin' dedi, ben de aynı şeyi söyledim. Adamın aldığı para yüksek, bu paralara buraya gelmez dedim.'' ifadelerini kullandı.

Ali Koç'un geçmiş dönemde yaptığı, ''Ben ayağımı yorganıma göre uzatmak zorundayım'' sözlerine de değinen Altaylı, ''Bunları dedikten sonra bu nasıl oldu da oldu. Medyaya baktığım zaman şunu görüyorum; Mesut'u Fenerbahçe mi transfer etti, yoksa bir siyasi parti mi? Bakıyorum Cumhurbaşkanlığı Sözcüleri, belediyeler falan...'' dedi.

Geçtiğimiz yıl Ali Koç'un Trabzonspor'u hedef aldığı, ''Sırtını devlete dayamış'' sözlerine gönderme yapan Altaylı, ''Özil'in Fenerbahçe'ye geldiği şartlarla, Trabzonspor'a transfer olsaydı bugün Fenerbahçeliler ne diyor olurlardı? Net bir sual.'' şeklinde konuştu.

''MESUT ÖZİL YERLİ VE MİLLİ DEĞİL''

Özil için Türk futbolcu söylemlerine de sert çıkan Altaylı, ''Kimse Türk falan demesin. Bu çocuk Alman vatandaşı, Almanya Milli Takımı'nda oynuyor. 15 sene önce tercih yaparken onları seçmiş. Bu çocuk yerli ve milli değil. Fenerbahçe büyük bir Alman futbolcuyu transfer etmiştir. Ama yerli ve milli, ülkesine geri döndü, yok böyle bir şey.'' dedi.

''ÇİN'LE İLGİLİ KONUŞUNCA İPİNİ KESTİLER''

Özil'in transferinin bir etkeninin de 'siyasi tavrı' olduğunu vurgulayan Altaylı, ''Forma giyememsinin temel nedeni Çin Uygur Türkleri'yle ilgili konuşması. Siyasi olarak uzaklaştırıldı futboldan. Erdoğan'la yakınlığından dolayı hedefe konuldu. Çin meselesi de gelince çocuğun ipini kestiler.'' ifadelerini kullandı.

Özil'in Türkiye'ye getirilmesinde devletin de rolü olduğunu vurgulayan Altaylı, ''Bunun doğruluğunu yanlışlığını tartışmam.'' diyerek sözlerini noktaladı.

Fatih Altaylı: Mesut Özil yerli ve milli değil ile ilgili etiketler Fatih Altaylı Fenerbahçe Transfer Mesut Özil Ali Koç Parti Trabzonspor hagi alex
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.