Faizsiz evlilik kredisi Meclis'te! Yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz kredinin detayları belli oldu...

Geçtiğimiz haftalarda Bakan Göktaş'ın yeni evlenecek çiftlere verdiği 2 yıl geri ödemesiz kredi müjdesi Meclis'te. Kredinin, çiftlere aralık ayı civarında verilmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek olan çiftlere faizsiz kredi imkanı sunulacağını müjdelemişti. 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini de içeren "Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi", TBMM Başkanlığına sunuldu.

"YENİ YILDAN ÖNCE HAYATA GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ"

Bakan Göktaş yaptığı açıklamada, "Meclis'e önümüzdeki günlerde gelecek. Biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz." dedi.

Bu bağlamda yeni evleneceklere faizsiz kredinin aralık ayı civarında verilmesi bekleniyor.

KRİTERLER BELLİ OLDU

Bakan Göktaş, verilecek kredinin kriterlerini de paylaştı:

"18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış… Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek."

SIFIR FAİZ VE 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ

Bakan Göktaş, 4 yıllık kredinin, 2 yıl geri ödemesiz olacağını ve sıfır faizle verileceğini söyledi. Yönetmelik çıkarılması gerektiğini belirten Göktaş, pilot bölgeden başlama nedeninin deprem bölgesindeki gençlere destek olduğunu kaydetti.

 

Faizsiz evlilik kredisi Meclis'te! Yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz kredinin detayları belli oldu... ile ilgili etiketler kredi Mahinur Özdemir Göktaş
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.