EYT'liler ile ilgili ilk somut adım! 'Masadaki 5 formülün dışında yeni bir formül daha gündemde!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Rusya - Ukrayna hattındaki savaş çanları iddiaları, Rusya Devlet Televizyonu 'Savaş kimlerin işine gelir?' sorusuna Erdoğan'ın da aralarında olduğu liderlerin fotoğraflarını paylaşması, EYT sorunu için yeni adımlar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Milleti İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin açıklamaları, Migros çalışanlarının zam mücadelesi, sebze ve meyvede rastlanan Naziler tarafından üretilen 'Chlorpyrifos Ethyl' isimli tarım zehri, Bill Gates'in potansiyel yeni bir pandemi ve ölümcül virüs iddiaları tartışıldı.

"RUSYA BAŞKA BİR BÜYÜK STRATEJİK HAMLE OYNUYOR"

Metehan Demir, "Yakın dönemdeki gergin siyaset tarihinde böyle bir şey ile karşılaşmadım. Ne olduğunun belli olmadığı, iki tarafın da tam tersi açıklamalar yaptığı bir dönem. Batı'nın abarttığı kadar acil bir durum söz konusu değil ama perde arkasında Rusya'nın niyetini göz ardı etmemek lazım. Rusya çok şey kazandı. Doğalgazı, petrol fiyatlarını zıplattı, kasayı iyice doldurdu. Küba'da alt yapısını güçlendirdi. Birçok alanda mesafe katetti, duruşunu güçlendirdi. Putin'in ve Lavrov'un kafasında büyük Rus imparatorluğu, SSCB'nin yeniden canlandırılması hayali var, bunun için ellerinden geleni yapıyorlar. Rusya başka bir büyük stratejik hamle oynuyor. Satranç hamlelerini önceden görerek Kasparov ustalarını aratmayacak hamleleri önceden görerek atmaya başladı. Bu oyunu biraz daha oynatacak. Türkiye ile ilgili belliki Rusya'da hazırlıklar başlamış. Putin'in kafasında başka bir ajanda var.

"2022'NİN SONUNA DOĞRU BİR ÇALIŞMA OLACAĞI KONUŞULUYOR"

Mart - Nisan ayları gibi bu konu daha çok gündeme gelebilir. 2022'nin sonuna doğru bir çalışma olacağı konuşuluyor. EYT'lilerin önünü açabilen, emekli olmak istemeyenleri de özendiren bir ara formül üzerinde çalışılıyor.

"KILIÇDAROĞLU, İMAMOĞLU VE YAVAŞ İÇİN NOKTAYI KOYDU AMA SİYASETİN ÇARKLARI ANKARA'DA NOKTAYI KOYMADI"

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş için noktayı koydu ama siyasetin çarkları Ankara'da noktayı koymadı. İmamoğlu ve Yavaş için çarklar hızlı şekilde aday olmalarını isteyecek şekilde dönüyor ama Kılıçdaroğlu bu kapıyı kapadı. İmamoğlu ve Yavaş'ın içerideki güçlü gruplar tarafından ciddi desteklendiği için şansının sıfır olmadığını düşünüyorum. Net bir karar verilmedi değil, verilemedi. 2023 seçimlerine kadar bu köprünün altından çok sular akacak. 28 Şubat'ta adaylarını açıklamayacaklar. Hukukçu ya da iş dünyasından bilinmeyen bir aday çıkabilir." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

EYT'liler ile ilgili ilk somut adım! 'Masadaki 5 formülün dışında yeni bir formül daha gündemde!' ile ilgili etiketler Metehan Demir EYT Rusya Ukrayna

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.