EYT ne zaman çıkıyor? Yeni EYT düzenlemesinde kaç kişi emekli olabilecek?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) tarafından merakla beklenen yasa konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Milyonlarca vatandaş EYT ne zaman çıkacak sorusuna yanıt ararken nasıl bir yoz haritası izleneceği de merak ediliyor. Peki, EYT kimleri kapsayacak?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, EYT hakkında yaptığı son dakika açıklamaları ile gündem oldu. Sarıeroğlu düzenleme ile birlikte bekleyen herkesin emekli olamayacağını söyleyerek kaç kişinin yeni çıkacak EYT düzenlemesinden yararlanacağından söz etti.

Sarıeroğlu, "Şu anda geçmiş senelerde hizmet süresi ve prim günü süreleri vardı. Bunda yapılan değişiklik. Bu düzenleme yapıldıktan sonra ilk etapta emekli olacak kişi sayısı 1 milyonun üzerinde. Dosya bazlı yaklaşık 12.5 milyon emeklimiz var. İlk etapta 1.5 milyona yakın kişinin emekli olacağı, sonra da sisteme girişin devam edeceği bir düzenleme olacak. Yaklaşık 3-4 milyon arasında bir vatandaşımızın bu kapsamda olduğunu tahmin ediyoruz. Hepsi bir anda olmayacak. Tabii detaylar için en doğru ağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, benim de hocam olan sayın Vedat Bilgin olacak" ifadelerine yer verdi.

EYT ne zaman çıkıyor? Yeni EYT düzenlemesinde kaç kişi emekli olabilecek?

Sarıeroğlu asgari ücret konusunda ise "Asgari ücret artışı, tüm çalışma hayatındaki ücret skalasını etkileyen bir düzenleme. Bütün iş yerlerimiz ücret güncellemesi yapıyorlar. Sosyal yardımlar, yaşlı aylıkları, emekli aylıkları olduğu için çok geniş kitleleri etkiliyor. Güçlü bir artışla yeni seneye girmeyi düşünüyoruz." dedi.

27. Dönem 6. Yasama Yılı açılışında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Av. M. Emin Akbaşoğlu ise EYT ile ilgili son çalışmalardan bahsederek Ocak ayının hemen başından bu konunun netleşeceğinden bahsetti.

EYT ne zaman çıkıyor? Yeni EYT düzenlemesinde kaç kişi emekli olabilecek? - Resim : 2

4A SSK'lı çalışanların erkeklerde süre olarak 25 yıl ve 5.000 ile 5.975 gün, kadınlarda 20 yıl ve 5.000 ile 5.975 gün arasında prim günleri mevcutsa emekli olabileceğinden söz edildi.

Bağ-kur ve emekli sandığı çalışanlar içinse 2008 öncesi ve 2008 sonrası olarak ayrılıyor. Erkeklerde 9000 bin 25 yıl, kadınlarda 7200 gün 20 yıl olacak.

EYT ne zaman çıkıyor? Yeni EYT düzenlemesinde kaç kişi emekli olabilecek? ile ilgili etiketler EYT emeklilikte yaşa takılanlar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.