Evvabin namazı nedir? Nasıl kılınır? Evvabin namazı kaç rekattır?

Evvabin namazı nedir? Evvabin namazı nasıl kılınır? Kaç rekattır? Müslüman vatandaşlar, evvabin namazının nasıl kılınacağı hakkında araştırmalara başladı. Namaz borcu olan vatandaşlar evvabin namazı kılarak bu borçtan kurtulabilir mi? İşte detaylar..

Evvabin namazı nedir? Evvabin namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? İşte detaylar..

EVVABİN NAMAZI NEDİR?

Evvabin namazı: Evvâb "tevbe eden, sığınan" anlamına gelir. Evvabin, evvab kelimesinin çoğulu olup, tevbe ve istiğfar ederek Allah Teâlâ'ya çokca yönelen kişi demektir. Bu namaz altı rekât olup akşam namazından sonra, bir iki veya üç selâmla kılınır.

Ammâr b. Yâsir (r. anhümâ)'den şu hadis rivayet edilmiştir: "Her kim akşam namazından sonra altı rekat namaz kılarsa denizin köpükleri kadar da olsa Allah Teâlâ onun günahlarını mağfiret eder."

Evvabin namazı nedir? Nasıl kılınır? Evvabin namazı kaç rekattır?

Akşam namazının sünnetinden sonra iki ilâ altı rekat arasında kılınan nafile namaza da "evvabin" denilmiştir. Hz. Peygamber, akşam namazından sonra altı rekat nafile namaz kılanın evvâbinden (günah işleyip, arkasından hemen tövbe eden kimselerden) sayılacağını bildirmiş ve arkasından da şu ayeti okumuştur: "Rabbiniz, içinizden geçenleri çok iyi bilir. Eğer salih kimseler olursanız, şüphesiz Allah tövbe edenleri affedicidir" (el-İsrâ, 17/25 ; bk. İbn Kesir, Tefsir, İstanbul 1985, V, 64, 65; Şürünbülâli, Şerhu Nüri'l-İzah, İstanbul 1984. s.74)

Semih Kaya, Yasemen Kaya ile türkü söyledi!

EVVABİN NAMAZI NASIL KILINIR?

Altı rekatlık bir namaz olan evvabin namazı, tek selamla kılınabileceği gibi ikişer rekat halinde üç selamla da kılınabilir (Şürünbülali, Merakı'l-felah, I, 148). Evvabin namazı en az 2, en fazla 6 rekat olarak kılınabilir. "Niyet ettim Allah rızası için Altı rekat evvabin namazını kılmaya" diye niyet edilir

Evvabin namazı nedir? Nasıl kılınır? Evvabin namazı kaç rekattır? ile ilgili etiketler namaz evvabin namazı nedir evvabin namazı nasıl kılınır
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.