Evlilik kredisi başvuruları başlıyor! İşte, başvuru şartları ve öncelikli iller...

Evlenmeyi planlayan çiftler, 150 bin TL evlilik kredisine başvuruda bulunmak için başvuru tarihi, şartları ve yaş sınırını merak ediyor. Resmi Gazete'de yayımlanan 'Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi' ile bu krediye 2 yıl geri ödemesiz dönem eklenmesi öngörülüyor.

Yürürlükteki kanuna göre, yeni evlenecek gençlere faizsiz 150 bin lira kredi sağlanması planlanıyor. Bu kredi, başvuru yapılan ilk 2 yıl boyunca ödemesiz olacak ve geri ödeme süreci 4 yıl olarak belirlenmiştir. Fon'un internet üzerinden alacağı başvurularla dağıtılacak olan kredi miktarı, her geçen yıl artış gösterecek. Uygulama, öncelikli olarak belirlenen pilot bölgelerde başlayacak ve daha sonra Türkiye genelinde geniş bir kapsama yayılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile Resmi Gazete'de yayımlanan Aile ve Gençlik Fonu, aile müessesesini desteklemeyi, güçlendirmeyi, gençleri sosyal risklere karşı korumayı ve girişimlerine destek sağlamayı amaçlamaktadır.

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında olacak şekilde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olmak üzere toplamda 5 kişiden oluşacaktır.

Kurul kararları oy çokluğu ile alınacak ve bakan yardımcıları, ilgili bakanlar tarafından görevlendirilecektir. Yönetim kurulu, Fon'dan kaynak aktarımı yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını ve harcama programlarını belirleme yetkisine sahip olacaktır.

Evlilik kredisi başvuruları başlıyor! İşte, başvuru şartları ve öncelikli iller...

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Gençlik Fonu, Resmi Gazete'de duyurulan düzenlemeye göre, yeni evlenecek gençlere 150 bin lira değerindeki kredi avantajını sunacak. Bu özel kredi, ilk 2 yıl boyunca geri ödemesiz olacak ve ardından 4 yıl süreyle geri ödeme şartıyla verilecek.

Kanun çerçevesinde, faizsiz kredi imkanı sunulan bu destek, internet üzerinden yapılan başvurularla elde edilebilecek. Fon'un kredi miktarı her geçen yıl artış gösterecek şekilde düzenlenmiştir.

Uygulama, başlangıç olarak 6 Şubat depremlerinden etkilenen iller olarak belirlenen pilot bölgede hayata geçirilecek ve daha sonrasında Türkiye genelinde geniş bir kapsama yayılacak.

İLK OLARAK O İLLERDE BAŞLAYACAK...

Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya, gençlere evlilik desteği kapsamında sunulacak olan 150 bin liralık faizsiz kredi için pilot iller olarak seçildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Meclis Başkanlığına sunulan Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi hakkında detaylı bilgi verdi. Usta, "Teklifin özünde; toplumumuzun temel taşı olan ailenin korunması ve güçlendirilmesi yer almaktadır" ifadesini kullandı.

Evlilik kredisi başvuruları başlıyor! İşte, başvuru şartları ve öncelikli iller... ile ilgili etiketler evlilik kredi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.