Evlilik kredisi başvuru şartları neler, kaç TL olacak, faizsiz mi, hangi bankalar verecek?

Türkiye'de evlilik hazırlıkları yapan çiftlerin dikkatle takip ettiği konulardan biri olan evlilik kredisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarla gündemdeki yerini koruyor. Yeni evlenecek çiftlere maddi destek sağlamayı amaçlayan bu kredi devlet tarafından sunulacak. Peki, Evlilik kredisi başvuru şartları neler, kaç TL olacak, faizsiz mi, hangi bankalardan verecek? İşte evlilik kredisi hakkında merak edilenler...

Türkiye'de evlilik kredisi konusu, yeni evlenmeyi düşünen çiftlerin ve toplumun büyük ilgisini çeken bir gündem maddesi haline geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarla gündeme gelen evlilik kredisi, evlenmeyi düşünen çiftlere maddi destek sağlama amacını taşıyor. Peki, Evlilik kredisi başvuru şartları neler, kaç TL olacak, faizsiz mi, hangi bankalardan çekilecek? İşte, Türkiye'de gündemi meşgul eden evlilik kredisi hakkında merak edilenler...

EVLİLİK KREDİSİ KAÇ TL OLACAK?

Evlilik kredisi, yeni evlenmeyi düşünen çiftlere finansal destek sunmayı hedefleyen bir uygulamadır. Bu kredi ile çiftler, evlilik hazırlıkları, düğün masrafları ve yeni bir yaşam kurma sürecindeki maddi ihtiyaçlarını daha kolay karşılayabilecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, evlilik kredisi 150 bin TL değerinde olacak ve 48 ay boyunca geri ödemesiz olarak verilecektir. Bu, çiftlere maddi olarak rahat bir başlangıç yapma fırsatı sunacaktır. Kredi geri ödemeleri ise 48 ayın sonunda başlayacak.

Evlilik kredisi başvuru şartları neler, kaç TL olacak, faizsiz mi, hangi bankalar verecek?

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Evlilik kredisi başvuru şartları hala netleşmemiş durumda ancak açıklamalara göre başvuruda bulunacak çiftlerin belirli bir yaş sınırını aşmamış olmaları gerekecektir. Detaylı başvuru şartları, kanun teklifinin Meclis'ten geçmesi ve yasalaşması sonrasında kesinleşecektir.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

Evlilik kredisi başvuru tarihi şu an için belirlenmemiştir. Kanun teklifinin Meclis tarafından onaylanmasının ardından resmi başvuru tarihi ilan edilecektir. Başvuru tarihini öğrenmek için resmi duyuruları takip etmeye devam edin.

EVLİLİK KREDİSİ FAİZSİZ Mİ OLACAK?

Yapılan ilk açıklamalara göre, 150 bin TL'lik evlilik kredisi faizsiz ve 48 ay sonra ödemeli olacak.

EVLİLİK KREDİSİNİ HANGİ BANKALAR VERECEK?

Evlilik kredisi, Aile ve Gençlik Bankası tarafından faizsiz olarak sunulacak. Bu banka, genç çiftlere ekonomik destek sağlamak amacıyla evlilik kredisini sunacak ve geri ödeme koşullarını belirleyecektir.

Evlilik kredisi ile ilgili tüm ayrıntılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ve Meclis onayı sonrasında netleşecektir. 

Evlilik kredisi başvuru şartları neler, kaç TL olacak, faizsiz mi, hangi bankalar verecek? ile ilgili etiketler kredi evlilik
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.