Evergrande'nin 300'den fazla Çinli alacaklısı şirkete dava açtı

Finansal sorunlarla boğuşan Çin merkezli emlak ve gayrimenkul şirketi Evergrande'nin Çinli alacaklıları, tahsil edemedikleri 13 milyar dolar tutarındaki borç için hukuk yoluna başvuruyor.

Son aylarda yaşadığı ekonomik sıkıntılarla gündemde yer bulan emlak ve gayrimenkul şirketi Evergrande, Çinli alacaklılarına ödemediği 13 milyar doları bulan borç için açılan davalarla uğraşıyor. Şirkete karşı açılan davaları incelemeyen görevli mahkemeye Ağustos ayından 9 Aralık'a kadar 367 dosya ulaştı.

Daha önce Çin Merkez Bankası Başkanı Yi Gang tarafından yapılan açıklamada yatırımcı ve hissedarlar çıkar ve yasal haklarına saygı gösterildiği aktarılmıştı.

Evergrande'nin finansal sorumluluklarını yerine getiremeyebileceği yönünde yaptığı açıklama üzerine Yi, bu durumun şirketin faaliyet gösterdiği merkezlerden Hong Kong'da kaygı yaratabileceğini ancak Hong Kong'daki finansal sistemin bu duruma bütün iştiraklerin menfaatini gözetecek bir şekilde uzlaşıya varılmasına olanak tanıdığını ifade etmişti.

Geçtiğimiz Ekim ayında, Evergrande'nin Hong Kong merkez binasının Çin devletinin sahip olduğu bir emlak şirketine 1,7 milyar dolardan satışına yönelik anlaşma suya düşmüştü.

Evergrande'nin 300'den fazla Çinli alacaklısı şirkete dava açtı ile ilgili etiketler Çin Hong Kong Evergrande
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.