Evden Kore Lezzetini Yaşayın! Kimchi (Kore) Turşusu Nasıl Yapılır?

Uzakdoğunun sırlı ülkesi Kore'nin geleneksel yemeği Kimchi (turşu) evden de yapabileceğiniz kolaylıkta. Ancak lezzetiyle damağınızda eşsiz bir tat bir bırakan Çin lahanası Kimchi'nin kelime anlamı "sıvıya bastırılığ bekletilen sebze"dir. Türklerin de yeni yeni keşfettiği Kimchi turşusu nasıl yapılır? İşte Kimchi tarifi ve malzemeleri...

Genellikle yemeklerin yanından garnitür olarak servis edilen Kimchi, Çin lahanası olarak da bilinir. Uluslarası bir üne kavuşmuş olsa da Türkiye'de yeni yeni keşfedilen bir lezzettir. Pek çok baharatın bir araya geldiği bu eşsiz lezzet, Türk damak tadına da yakındır. Kore turşusu olarak da bilinir. Oldukça acı ve ağız yakıcı olmasına rağmen Kore lokantalarının vazgeçilmez yemeğidir.

Envai çeşit sebzeyle hazırlanabilen Kimchi turşusu, biber, turp, sarımsak, soğan ve lahana ile de yapılır. Fermente edildiği için çok ağır bir kokusu vardır. Nefis bir tadı olan Kimchi, Türk mutfağının da acı olduğunu düşünürsek pek çok insanın hoşuna gidecektir. Biz sizler için Kimchi Turşusu tarifi ve malzemelerini araştırdık.

Evden Kore Lezzetini Yaşayın! Kimchi (Kore) Turşusu Nasıl Yapılır?

Kimchi Turşusu Tarifi

1 adet beyaz lahana ya da Beçu (Çin lahanası)
Yarım su bardağı deniz tuzu
1 adet havuç
2 adet yeşil soğan
1 adet cam kavanoz
5 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 adet elma
1 parça zencefil
2 tatlı kaşığı esmer şeker
1 çay bardağı balıksosu
Yarım su bardağı acı pul biber
1 çay bardağı su
1 çay bardağı haşlanmış pirinç

Kimchi (Kore turşusu) nasıl yapılır?

Lahananızı uzunlamasına dört parçaya bölün. Parçaların kök kısımlarına uzunlamasına kesikler atın. Hepsini iyice doğrayıp güzelce yıkayın. Suyu süzülünce bir kısmını derin bir kaseye alıp üzerine tuz serpin ve elinizle iyice ovalayın. Aynı işlemi marullar ve tuzunuz bitene kadar tekrarlayın. Marulları bir kenara alıp suyunu salana kadar bekletin. Suyunu salınca marullarınızı 3-4 kez iyice yıkayıp tuzunu akıtın.

Başka bir yerde sarımsağı, kuru soğanı, elmayı, zencefili, şekeri, balıksosunu, pul biberi ve haşlanmış pirinci blender’da çekin. Yoğun kıvamlı ve homojen bir sos elde edin ve sosunuzu bir kenara alın.

Evden Kore Lezzetini Yaşayın! Kimchi (Kore) Turşusu Nasıl Yapılır? ile ilgili etiketler kimchi turşusu tarif
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.