Evde yılbaşı kutlamak yasaklandı mı? Dışarıda yılbaşı kutlamaları yasak mı?

Her yıl 31 Aralık gecesinde kutlanan yılbaşı için koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni bir genelge yayınlandı. Bu genelgenin hemen ardından evde yılbaşı kutlamak yasaklandı mı, dışarıda yılbaşı kutlamaları yasak mı sorusu akıllara geldi.

Evde yılbaşı kutlamak yasaklandı mı sorusuna vatandaşlar yoğun bir şekilde arayış içerisine girdi. Koronavirüs salgınında her geçen gün artan vakalar akabinde İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bir genelge de yılbaşı kutlamalarından bahsedildi.

YILBAŞI KUTLAMALARI YASAKLANDI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada koronavirüs tehdidi geçene kadar evlerde misafir kabulüne ara verilmesini ve bunun yanında mevlüt, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya gelecekleri etkinliklerin yapılmayacağını söyledi. Cenaze namazları ise yakınlar dahil olmak üzere en fazla 30 kişi ile kılınacağı ve nikahlarda da bu sayının üzerine çıkılmayacağı ifade edildi.

Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması; hafta sonları ise cuma akşamı 21.00'den Pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar bunun kesintisiz olarak devam edeceği lanse edildi. Ayrıca bunların yanında da ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verileceği belirtildi.

Evde yılbaşı kutlamak yasaklandı mı? Dışarıda yılbaşı kutlamaları yasak mı? ile ilgili etiketler Yılbaşı kutlama yasak
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.