Evde siyah nokta maskesi yapımı! Karbonat ve yumurta ile siyah nokta maskesi nasıl yapılır?

Erkekler ve kadınların ortak dertlerinden biri olan siyah noktalar her zaman başa beladır. Bunlardan kurtulmak adına evde siyah nokta maskesi yapımı ilgi çekici bir yöntemdir. Peki karbonat ve yumurta ile siyah nokta maskesi nasıl yapılır?

Siyah noktalar insanların günlük yaşantısında en çok rastlanan bir cilt problemi olarak her zaman karşımıza çıkar. İçi yağ ve irin dolu hücrelerin hava alarak kararmasıyla ortaya çıkan siyah noktalar genellikle burun, çene, alın ve göğüs bölgelerinde bile görülmektedir.

Siyah noktalar çevresel hava koşullarının yanı sıra stres, sigara dumanı gibi etkilerin yaşanması durumunda artış gösterebilir. Kadınlarda her gün yapılan makyajda bile cildin bozulduğu görülmektedir. Eğer ki iş yaşantısından dolayı her gün cildiniz makyaja maruz kalıyorsa mutlaka yatmadan önce cildi makyajdan tamamen arındırmak gerekir.

Makyajdan iyi arındırılmayan aşırı yağlı ciltlerde siyah nokta oluşumuna sıklıkla rastlanır. Buhar banyosu siyah nokta tedavisinde oldukça etkili bir yöntem olup duş esnasında sıcak suyun buharından bile yararlanılabilir.

Evde siyah nokta maskesi yapımı! Karbonat ve yumurta ile siyah nokta maskesi nasıl yapılır?

EVDE SİYAH NOKTA MASKESİ YAPIMI

Siyah noktalardan kurtulabilmek adına kullanılan kozmetik ürünlerin yanında evimizde doğal mucizelerden yararlanmak mümkündür. Bunlar sayesinde siyah noktalardan cildimizi arındırarak tekrar olumlularını engelleyebiliriz. İşte pratik siyah nokta maskesi yapımı

YUMURTA İLE SİYAH NOKTA MASKESİ YAPIMI

Malzemeler; 1 yumurta beyazı ve havlu kağıttır.

Bir kabın içerisine yumurta beyazını çırparak temiz bir fırça ile yumurta beyazını göz çevrenize değdirmemek koşuluyla siyah noktalarınızın üzerine sürün. Üzerine bir parça havlu kağıdı keserek yerleştirin. Kuruyunca bir kat daha yumurta beyazını siyah noktalara sürerek beklemeye başlayın. Maskeniz iyice kuruyunca yavaşça kaldırın ve son olarak cildinizi iyice yıkayın. Bu maske siyah noktalarınızı sıkmadan cildinizden arındırmaya yardımcı olabilir. Haftada 2-3 kez bunu uygulayabilirsiniz.

Evde siyah nokta maskesi yapımı! Karbonat ve yumurta ile siyah nokta maskesi nasıl yapılır? - Resim : 2

KARBONAT İLE SİYAH NOKTA MASKESİ YAPIMI

Malzemeler; bir tatlı kaşığı karbonat ve 3-4 damla taze sıkılmış limon

Karıştırma kabına karbonatı dökün ve ardından limonu ilave edin. Karbonat cildinizin pürüzsüz olmasını sağlarken bunun yanında renginin açılmasına da yardımcı olacaktır. Bu muhteşem ikili siyah noktaların temizlenmesinde ve oluşumunun engellemesinde büyük destek sağlar. Bu karışımı boza kıvamına getirdikten sonra siyah noktalarınıza dairesel hareketlerle sürün ve kuruyunca da bol su ile yüzünüzü durulayın.

Limon yağlı ciltlerde daha güzel sonuçlar vermektedir. Karbonatı kullanırken dikkatli olmanız gerekmektedir. Aşırı kuru bir cildiniz var ise karbonatın yakıcı etkisini azaltmak için içerisine bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Evde siyah nokta maskesi yapımı! Karbonat ve yumurta ile siyah nokta maskesi nasıl yapılır? ile ilgili etiketler siyah nokta Siyah Nokta Maskesi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.