Evde Kolay Tiramisu Nasıl Yapılır? Yanında da Çay! Bu Lezzetten Uzak Durmayın! Sizde Deneyin

Pastanelerde ve çay ya da kahvenin yanında kafelerde oldukça sevilen bir lezzet olan tiramisu tarifini evinizde hazırlamanız oldukça kolay. Malzemelerinizi hazırlayarak bu güzel tatlıyı sizde kolaylıkla yapabilir sevdiklerinizle keyifli bir şekilde yiyebilirsiniz.

Pastanelerde ve çay ya da kahvenin yanında kafelerde oldukça sevilen bir lezzet olan tiramisu tarifini evinizde hazırlamanız oldukça kolay. Malzemelerinizi hazırlayarak bu güzel tatlıyı sizde kolaylıkla yapabilir sevdiklerinizle keyifli bir şekilde yiyebilirsiniz.

İtalyadan gelen bir lezzet olan tiramisu tatlısı birçok ülkede beğenilen ve yapılan tatlı olmayı başarmış tatlardan biridir. Pasta olarak bilinen tiramisu istenilen sunumla güzelleşen tatlı olarak ikram edilebilir.  

Tiramisu Nasıl Yapılır? 

Öncelikle kremanın hazırlanması gerekir. Lezzetli bir tiramisu için krema yapımında bazı detaylara dikkat edilmelidir. Krema hazırlandıktan sonra tiramisunun tabanını hazırlamak için bazı hazırlıklara başlamanız gerekir.  

Evde Kolay Tiramisu Nasıl Yapılır? Yanında da Çay! Bu Lezzetten Uzak Durmayın! Sizde Deneyin

Tiramisu Hazırlama

Tiramisu yapmanızda öncelikle malzemeleri hazırlayıp başlamanız size kolaylık sağlar. Ölçülere dikkat ederek güzel bir tiramisu yapabilir bu lezzeti sizde yaşayabilirsiniz. Krema yapmak için bir kap ve karıştırma için blender ya da bir mikser ile tatlınızı yapmaya artık hazırsınız. 

Tiramisu İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi dili bisküvisi veya hazır pasta keki  
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı granür kahve 
  • 5 yemek kaşığı toz şeker

Krema Hazırlamak İçin Malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 gram labne peyniri
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un

 

Tiramisu Yapılışı

Bir tencere de süt, yumurta, şeker ve un karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Kremayı sık sık karıştırmak gerekir. Krema koyulaşmaya başladığında ateşin altı kapatılıp soğumaya bırakılır. Bu esnada üzeri kaymaklanmaması için ara sıra karıştırmak gerekir. Soğuyana kadar karıştırılan kremada pürüzsüz özellil kaybolmayacaktır. Soğuyan kremaya labne peyniri de eklenerek mikserle çırpma işlemine başlanır.

Evde Kolay Tiramisu Nasıl Yapılır? Yanında da Çay! Bu Lezzetten Uzak Durmayın! Sizde Deneyin - Resim : 2

Bir borcam ya da düz bir kek kabında pasta keki bir katı koyularak dizilip granül kahveli su ile hazırlanan karışımla kek yada bir kat dizilen bisküviler ıslatılır. Krema katlara sürülerek aynı şekilde bisküviler sırayla dizilerek işlem sürdürülür. Kahveli karışımla ıslatılan her bir katın üzerine hazırlanan sos konulup kalan kremada pastanın üzerine yayılarak tiramisunun üzeride tamamlanır. Hazırlanan tiramisu buzdolabında iki saat bekletildikten sonra pastanın üzerine süzgeçle kahve tozu ya da kakao serpilerek servise sunulur.

Tİramisu Yapımı İçin Püf Noktaları

Gerekli bütün malzemelerin eksizsiz kullanımı önemlidir. Krema hazırlarken öncelikle şeker ile yumurta çırpılmalıdır. Bu işlem yumurtanın kokusunun azalmasını sağlar. Krema pişerken sıcakken üstünün kurumaması için sürekli karıştırılması gerekir.

Evde Kolay Tiramisu Nasıl Yapılır? Yanında da Çay! Bu Lezzetten Uzak Durmayın! Sizde Deneyin - Resim : 3

Tiramisu Sunumu  

Hazırlanan tiramisuyu farklı şekillerde sunabilirsiniz bardak ya da kup veya tabakta sunum yapabilirsiniz. Kakao serpmek için mutlaka süzgeç kullanmanız gerekir bu şekilde hazırlanan pastanın üzeri daha güzel dağılır ve görünümü daha iyi olur.  

Evde Kolay Tiramisu Nasıl Yapılır? Yanında da Çay! Bu Lezzetten Uzak Durmayın! Sizde Deneyin ile ilgili etiketler tiramisu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.