Evde kedi maması nasıl yapılır?

Market fiyatlarındaki artış hayvanseverleri de alternatif çözüm yolları üretmeye itti... Özellikle kedi besleyenler evde kedi maması yapmanın yollarını araştırmaya başladı. Peki, evde kedi maması nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Kediler, ailelerimizin en sevimli ve en neşeli varlıkları arasında yer alıyor. Bazı kedi türleri, bir dönem severek yediği mamayı bir süre sonra yemeyebiliyor. Diğer taraftan market fiyatlarındaki artış sebebi ile de, evde nasıl kedi maması yapılabileceği. hayvanseverler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, evde kedi maması nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde... 

Evde kedi maması nasıl yapılır?

EVDE KEDİ MAMASI TARİFİ

TARİF 1

Malzemeler: 300-400 gram kemik (kasaplardan ve bazı büyük marketlerden temin edebilirsiniz), 1 kabak, 1 havuç veya 2 adet yer elması, 4-5 adet yeşil fasulye , 1 su bardağı seçeceğiniz tahıl.

Yapılışı: Kemikleri büyükçe bir tencerede 2 litre su ile haşlayın. Sebzelerin kabuklarını soyup doğrayın ve kemiklerin haşlanmasından sonra tencereye atıp 30 dakika kadar daha haşlayın. Son olarak içine tahılı atın, ocağı ve tencerenin kapağını kapatın. Tüm malzemeler iyice yumuşadıktan sonra sebzeleri tencereden alın. Hazır yaş mamaya veya haşlanmış ete karıştırıp iyice ılıdıktan sonra kedinize verin.

TARİF 2

Malzemeler: 400 gram dana eti veya kıyması, 250 gram (4 baş sap) brokoli, 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya ayçiçeği yağı.

Yapılışı: Eti veya kıymayı, yıkayıp parçaladığınız brokoli ile birlikte 1,5 litre su ile kısık ateşte haşlayın. Altını kapatınca yağı ekleyip püre haline gelene kadar iyice karıştırın. Et haşladıysanız haşlandıktan sonra küçük parçalara ayırıp, daha sonra brokoliyle karıştırın.

 

Evde kedi maması nasıl yapılır? ile ilgili etiketler kedi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.