Evde karınca neden olur? Nedenini duyunça şaşıracaksınız!

Evde karınca neden olur? Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte evlerde görülen karıncaların nasıl uzakşaltırılacağı ile ilgili araştırmalar da başladı.

Karıncalar, küçücük olmalarına rağmen hayat itibariyle dünyadan daha büyüktürler. Soğukta yaşayamazlar. En sosyal varlıklardır. Mütevazı, çalışkan, emekçi ve paylaşımcıdırlar. Ben yerine biz duygusunu öne çıkarırlar. Kraliçe, asker, işçi gibi sınıflara ayrılsalar da ast-üst ilişkisi olmadan yaşar, zekâ ve sağduyuyla hareket ederler. Peki evde karınca neden olur?

Karınca, cüssesi bakımından oldukça küçüktür, ancak insanı hayrette bırakacak esrarengiz özelliklere haizdir. Örneğin, Bir karınca kendi ağırlığının 50 katı kadar yük taşıyabilir. Yani ortalama bir insanın 4 ton yük taşıyabilmesi gibi bir şey.

Yaz geldiğinde uzun bir kış boyunca evimizde görmediğimiz karıncalar ortaya çıkmaya başlarlar ve bizler de evde karınca neden olur veya bunları evimizden nasıl uzaklaştırırız diye düşünmeye başlarız. Bunun sebebini anlamak için, onların yaşam şekillerini ve davranış biçimlerini bilmemiz gerekiyor. Bunu öğrenince karıncaların evimizde neden olduğu ve onları nasıl önleyebileceğimizi de anlamış oluruz.

Öncelikle karıncalar sosyal böceklerdir. İşbirliği içinde, birbirlerine karışmış bir şekilde birlikte yaşarlar. Genellikle sürüden uzak mesafelerde su ve yiyecek aramaya giderler. İşçi karıncaların yiyecek ile yuvaları arasında takip ettikleri görünmeyen koku izleri bırakırlar. Karıncaların izi, yuvalarının bulunduğu veya dışarıdan içeri girdikleri yere geri dönmelerini sağlayacak kadar kendilerince belirgindir. Bu yüzden de, hangi katta oturduğunuza bakmaksızın her dairede görebilirsiniz karıncaları. Evin içinde fark edilen karıncaların yuvası, muhtemelen dışarıdadır. Dışarıdan evinize nereden girdiklerini belirlemek için ise, karıncaları takip edebilirsiniz. Muhtemelen eve girdikleri nokta, pencere eşiği, giriş kapısının altı veya dış kaplamanın duvarla buluştuğu yer, yani ufacık delikler olacaktır.

Evde karınca neden olur? Nedenini duyunça şaşıracaksınız! ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı sağlık evde karınca neden olur evde karınca
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.