Evde kadayıflı çikolata (Dubai çikolatası) nasıl yapılır?

Dubai çikolatası olarak da bilinen fıstıklı ve tel kadayıflı çikolata son dönemin en popüler lezzetleri arasında yer alıyor. Bu çerçevede, ev Dubai çikolatasının nasıl yapılacağı arama motorlarında en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, evde kadayıflı çikolata (Dubai çikolatası) nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Fıstıklı ve kadayıflı Dubai çikolatası, genellikle Orta Doğu mutfağına özgü bir tatlıdır. Bu çikolata, geleneksel Arap lezzetlerini birleştirerek benzersiz bir tat sunar. Temel olarak, çikolata kaplı fıstık dolgusuyla kadayıfın birleşimidir.

Bu lezzetli tatlı genellikle çıtır ve kremsi bir doku sunar. İçindeki fıstıkların lezzeti ve kadayıfın hafif tatlı tadıyla birleşen çikolata kaplamasıyla, tatlı sevenler için oldukça cazip bir seçenektir. Her bir ısırıkta farklı dokuların ve lezzetlerin bir araya gelmesi, bu çikolatanın popülerliğini artırır. Peki, son dönemin en popüler lezzetleri arasında yer alan Dubai çikolatası olarak da bilinen kadayıflı çikolata nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

MALZEMELER

300 gram sütlü çikolata

100 gram çıtır kadayıf

2-3 yemek kaşığı Antep fıstık ezmesi

TARİF

Öncelikle çikolataları benmari usulü eritelim. Yarısını yağlı kağıt serdiğimiz bir kaba çikolatayı eşit bir şekilde yayalım ve birkaç dakika buzluğa koyalım.

İç dolgusu için fıstık ezmesi ve tel kadayıfları bir kapta karıştıralım. Ardından bu karışımı, bir önceki aşamada dondurduğumuz çikolatanın arasına yayalım.

Üzerine ise erittiğimiz çikolatanın diğer yarısını koyduktan sonra, çikolatamızı buzdolabına koyalım.

Çikolatanın tamamen donduğuna emin olduktan sonra tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Evde kadayıflı çikolata (Dubai çikolatası) nasıl yapılır? ile ilgili etiketler çikolata Dubai
GÜNÜN VİDEOSU

İran Dini Lideri Hamaney'den skandal sözler: Osmanlı, Yunanlara zulmetmişti...

Tahran Kitap Fuarı'nı ziyaret eden İran'ın "dini" lideri Hamaney'in, eline aldığı bir kitap sonrası yaptığı konuşma büyük tepki çekti. "Bu, Yunanlılar tarafından Türklere karşı yazılmıştır." diyen Hamaney'in "Osmanlı Türkleri tarafından Rumlara yapılan zulmü çok güçlü ve güzel bir şekilde anlatıyor." sözleri gündem oldu.