Etek boyu ölçen hakime şok! 7 yıl hapsi istendi...

Duruşmada kadın avukatın etek boyunu kısa bulup eleştiren, küpe takan erkek avukata ise “Er kişiye küpe takmak yakışmaz” diyen İş mahkemesi hakimi Mehmet Yoylu hakkında “Görevi kötüye kullanma” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”ten 3 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Anadolu 2’nci İş Mahkemesi Hâkimi Mehmet Yoylu duruşma sırasında savunma yapmak üzere ayağa kalkan avukat Tuğçe Çetin’in etek boyunu kısa bulmuş, aynı gün başka bir duruşmada da küpe takan avukat Dorukcan Davutoğlu’nu da “Er kişiye küpe takmak yakışmaz” diye eleştirmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Hakim Yoylu hakkında “Görevi kötüye kullanma” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”ten 3 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

Yoylu savunmasında özetle, bir yargı mensubu olarak mevzuata dikkat ettiğini, olay günü müşteki avukat Tuğçe Çetin’i iyi niyetli uyarmak istediğini, yaptığı işlemleri tutanağa geçirdiğini, işlemlere karşı yasa yollarının açık olduğunu ifade etti.

Yoylu’nun birinci sınıf hâkim olması nedeniyle Yargıtay Görevli Ceza Dairesi’nde son soruşturma yapılmak üzere şüpheli hakkında soruşturmanın açılması, atılı suçlardan yargılamasının yapılarak cezalandırılmasına karar verilmesi de istendi. 

Etek boyu ölçen hakime şok! 7 yıl hapsi istendi... ile ilgili etiketler mahkeme avukat Cumhuriyet Başsavcılığı etek boyu küpe hakim mehmet yoylu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.