Eşref Kolçak'ın mezarı nerede? Cenaze töreni ne zaman?

Eşref Kolçak'ın mezarı nerede? 92 yaşındaki usta oyuncu Eşref Kolçak, 26 Mayıs 2019 tarihinde ‘solunum ve organ yetmezliği’ nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bu acı kaybın ardından internette Eşref Kolçak'ın cenaze töreni ne zaman, mezarı nerede, nasıl gidilir, Eşref Kolçak nereye defnedildi gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki Eşref Kolçak'ın mezarı nerede? İşte yanıtı...

Eşref Kolçak'ın mezarı nerede? Yeşilçam'ın usta isimlerinden Eşref Kolçak dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 92 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü oyuncu hakkında internette araştırmalar başladı. Eşref Kolçak'ın mezarı nerede, nasıl gidilir, nereye defnedildi, Eşref Kolçak'ın cenaze töreni ne zaman gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu inceledik ve haberimize ekledik. Peki Eşref Kolçak'ın mezarı nerede? Cenazesi hangi camiden kalkacak? İşte yanıtı...

EŞREF KOLÇAK'IN MEZARI NEREDE?

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Eşref Kolçak (92) dün saat 16.40’ta bir süredir tedavi gördüğü Gemlik Devlet Hastanesi’nde vefat etti. Kolçak, geçen ocak ayında akciğerlerinin su toplaması nedeniyle Bursa Çekirge Devlet Hastenesi’ne kaldırılmış, tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Gemlik’te yaşayan Kolçak, yeniden rahatsızlanınca Gemlik Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınmıştı. Usta oyuncuya ‘solunum yetmezliği’ ve ‘organ yetmezliği’ tanısı koyulmuştu.

HARUN KOLÇAK’IN BABASIYDI

Eşref Kolçak, 2017 yılında pop sanatçısı oğlu Harun Kolçak’ı kaybetmişti. Eşref Kolçak, yarın ikindi namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından, eşi Özcan Kolçak ve oğlu Harun Kolçak’ın toprağa verildiği Gemlik Belediye Mezarlığı’ndaki aile mezarına defnedilecek.
Ünlü oyuncunun doktoru Onur Yağız yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘’Yaklaşık 1 aydır yoğun bir tedavi görmekteydi. Solunum yetmezliği ve organ yetmezliği sebebiyle solunum cihazına bağlandı. Bugün durumunun ağırlaşmasıyla hastamıza müdahale ettik. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtaramadık ve Eşref Kolçak’ı kaybettik.’’

200’E YAKIN FİLM VE DİZİDE ROL ALDI

28 Ocak 1927’de Erzurum’un İspir ilçesinde doğdu. 1941 yılında İstanbul’a gelen Kolçak, Sultan Ahmet Erkek Sanat Enstitüsü’nü bitirdi. 1944 yılında Atilla Revü Opereti’nde tiyatroya başlayan Kolçak, 1945 yılında Ses Tiyatrosu’na geçti. 1947’de figüranlıktan oyunculuğa geçtiği ilk film Cahide Sonku ile beraber oynadığı “Fedakar Ana” oldu. Kolçak, Sanat hayatı boyunca 200’e yakın sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı. ‘Bir Şoförün Gizli Defteri’, ‘Namus Uğruna’, ‘Düşman Yolları Kesti’ sanatçının önemli filmlerinden bazıları.
Eşref Kolçak’ın şarkıcı oğlu Harun Kolçak, 19 Temmuz 2017 tarihinde kanserden vefat etmişti.

CENAZESİ YARIN

Eşref Kolçak, 2 yıl önce kaybettiği pop sanatçısı oğlu Harun Kolçak’ın cenazesinin ardından eşinin mezarının üzerine yaptırdığı mezara defnedilecek.

Usta oyuncu Kolçak, 2017 yılında kanser tedavisi gören oğlu Harun Kolçak’ın ölümünün ardından 9 yıl önce kaybettiği eşi Özcan Kolçak’ın Bursa’nın Gemlik ilçesindeki mezarının üzerine kendisi için mezar yaptırdı.

Sağlığında verdiği bir röportajında “Benim de mezarım orada. Eşimin yanına kendi mezarımı da yaptırdım. Eşimin mezarının üzerine defnedileceğim” ifadelerini kullanan Kolçak’ın vasiyeti yerine getirilecek.

Salı günü ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmesi beklenen Kolçak, eşi Özcan Kolçak’ın mezarının üzerine gömülecek.

EŞREF KOLÇAK KİMDİR?

Eşref Kolçak Erzurum, İsprili'dir ve 28 Ocak 1927 tarihinde doğmuştur. 1941 yılında İstanbul’a geldi. Kasımpaşa’da oturdu. Sultan Ahmet Erkek Sanat Enstitüsü’nü bitirdi. Tesfiyecilik, marangozluk okudu. Marangozluk ve ayakkabı tamirciliği gibi işlerde çalıştı. Kasımpaşa’da oturduğu zamanlarda marangoz dükkanı ve mobilya mağazası vardı.

1944 yılında Atilla Revü Opereti’nde tiyatroya başlayan sanatçı, 1945 yılında Ses Tiyatrosuna geçti. 1947 yılında figüranlıktan oyunculuğa geçtiği film Cahide Sonku ile birlikte oynadığı “Fedakar Ana” filmi olmuştur. 1950’li ve 60’lı yıllarda, melodram ve kahramanlık filmlerinin jönü olarak çıktı seyircilerin karşısına

Bir Şoförün Gizli Defteri (Atıf Yılmaz),Namus Uğruna, Düşman Yolları Kesti (Osman F. Seden) önemli filmlerinden bazılarıdır.

Eşref Kolçak, 1955 de Özcan Kolçak ile evlendi , eşi 13 ocak 2010 da vefat etti. Kanser tedavisi gören pop müzik sanatçısı olan oğlu Harun Kolçak 20 Temmuz 2017’de hayatını kaybetti.

Eşref Kolçak'ın mezarı nerede? Cenaze töreni ne zaman? ile ilgili etiketler Eşref Kolçak
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.