Yazıcıoğlu'nun eski danışmanı: Suikastı araştırırken, 'Bu iş senin boyunu aşar' diyenler oldu!

Emekli diplomat Vahit Özdemir, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 13. yılında danışmanı olduğu dönemlerde yaşadıklarını anlattı. Suikastın arkasındaki sır perdesini aralayan Özdemir, "Helikopterin düşüşüyle ilgili ciddi bir araştırma yapılmadı. Kaza kırım ekibi yanlış bir rapor hazırladı. En kısa sürede komisyonun yeniden kurulup suçluların en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun eski danışmanı, yakın arkadaşı, emekli diplomat Vahit Özdemir'in SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile gerçekleştirdiği canlı yayında, vefatının 13. yılında Yazıcıoğlu'nun bilinmeyenlerini anlatırken, suikasttaki sır perdesini araladı.

"DİNK'İN CENAZESİNDE EN ÖNDE YÜRÜMEK İSTEMİŞTİ, EMNİYETTEN GELEN DEĞERLENDİRMELER VE TAVSİYELER NETİCESİNDE BU OLMADI"

Vahit Özdemir, "12 Eylül darbesi sonrası 7 sene hapiste yattı. Çok inançlıydı, beraat etmesine rağmen devletimizi şikayet etmedi. Hrant Dink suikastına çok üzülmüştü. Dink’in cenazesine katılmak ve en önde yürümek istemişti. Ancak bir provokasyon olabileceğini düşünerek emniyetten gelen değerlendirmeler ve tavsiyeler neticesinde gerçekleştirmedi.

"KARINCAYI İNCİTMEKTEN ÇEKİNİRDİ. KALBİ 7 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KALBİ KADAR TEMİZDİ"

Orta Asya ülkelerinde ciddi ağırlığı vardı ama partinin maddi imkanları zayıf olduğu için ülkelere yardım edemiyordu. BBP'nin aylık masrafının en az 50 bin lira olduğu söyleniyordu. Binayı ısıtmakta dahi zorluk çekiyorlardı, gaz yanmadığı için başkanın paltoyla oturduğunu bile gördüm. Ülkü Ocakları Genel Başkanı'nı sanıyorlar ki sağda solda para çalan, adam döven, insanlara eziyet eden birisi. Rahmetli Yazıcıoğlu karıncayı incitmekten çekinirdi. Kalbi 7 yaşındaki çocuğun kalbi kadar temizdi.

"KAZA KIRIM EKİBİ YANLIŞ BİR RAPOR HAZIRLADI"

Helikopterin düşüşüyle ilgili ciddi bir araştırma yapılmadı. Kaza kırım ekibi ciddi bir ekip değildi ve yanlış bir rapor hazırladı. Yazıcıoğlu'nun cenazesinin 5 gün dağda kalması akıl alacak iş değil. Bunun hesabının sorulması şart. Geceleri rüyalarıma giriyor. Her yerde bir FETÖ kırıntısı var. FETÖ’cüler hala aktif. Devletimizin yetkili kurumları gerçekleri ortaya çıkarmalı. ‘Her an ölmeye hazırım’ diyordu. 17 defa trafik kazası geçirdi. Kendisini üzmemek adına yanında bu konulara çok girmezdim. O helikopterin İstanbul-Yalova arasında uçmaya müsait olduğunu öğrendim. Kış şartlarında Sivas’tan K.Maraş’a, Çağlayancerit’ten Yerköy’e gitmesi mümkün değil. Helikopterin düşüşünü araştırmaya kalktığımda, ‘Bu iş senin boyunu aşar’ diyenler oldu. En kısa sürede komisyonun yeniden kurulup suç olanların en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor.

"OLAYIN AYDINLATILMASI İÇİN KOMİSYON KURULARAK CİDDİ BİR ARAŞTIRMA YAPILMALI"

1999 seçimlerinde Yazıcıoğlu olsaydı, Ecevit değil Başbakan Yazıcıoğlu olurdu. 2000 yılında Ahmet Necdet Sezer değil, Yazıcıoğlu ya da onun uygun göreceği birisi olurdu. Çok duyarlıydı ama eline fırsat geçmedi. Kazanın olduğunu 1 saat sonra araçla giderken telefonla öğrendim. BBP'ne geldim, sağla solla temas edildi ama bilgi alamadık. Kayseri Valisi'nin yanlış bilgisi oldu. Olayın aydınlatılabilmesi için bir komisyon kurularak ciddi bir araştırma yapılmalı. Ülkeye hizmet edecek yaştayken şehit edilmesinden dolayı çok üzgünüm. Nasıl eski ABD Başkanı John Kennedy öldürüldüğünde olay kör düğüm haline geldi, Muhsin Başkanı'nda vefatı öyle oldu." sözlerini kullandı.

Vahit Özdemir'in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUT

Yazıcıoğlu'nun eski danışmanı: Suikastı araştırırken, 'Bu iş senin boyunu aşar' diyenler oldu! ile ilgili etiketler Muhsin Yazıcıoğlu vahit özdemir mevlüt yüksel

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.