ESK ilk adımı attı! Etin girmediği ev kalmayacak! Ucuza et o tarihte artık markete gelecek!

Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan yeni açıklama sonrası indirim haberi piyasaları kasıp kavurdu. Konu üzerine Ankara Perder dernek başkanı marketlerde yapılan et satışına dair indirimin uygulanacağı o özel tarihi açıkladı. İşte detaylar…

Son dönemlerde et fiyatları cep yakıyor. Kıymanın ve dana kuşbaşının kilosu 200 TL'yi aştı. Evlere et almak şöyle dursun tavuğa bile yaklaşmak gittikçe zorlaşıyor. Et ve Süt Kurumu maliyetlerin arttığı bu dönemde yeni bir protokol imzaladığını duyurdu. Ucuza et fırsatı sunacak bu yeni protokol için gün verildi.

İNDİRİMLİ KARKAS ET GİRİŞİ YAPILACAK!

Ankara Perder ile ESK arasında imzalanan protokol kapsamında bu hafta indirimli olarak piyasalara Karkas et temini sağlanacak.

Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan duyuruda kırmızı et fiyat listesinin düzenlenmesinin tamamen ESKk'nın görevi olduğu paylaşıldı. ESK toplantı salonunda özellikle üzerinde durulan bu konu ile ilgili fahiş artış sürecine değinildi.

ET NEDEN YÜKSELİYOR?

ESK ilk adımı attı! Etin girmediği ev kalmayacak! Ucuza et o tarihte artık markete gelecek!

Geçtiğimiz yıl sonundan beri beklenmeyen yükselişini sürdürüyor. Özellikle kırmızı ette yükseliş trendinin önü alınamıyor. Fiyat artışının sebebi “Arz ve talep dengesizliğinden kaynaklanıyor” yorumu yapılsa da %100 rakamını aşan fiyatlar vatandaşın geçtiğimiz yıl sonundan beri kuşbaşı et ve kıymaya ulaşmasını gittikçe zor hale getirdi.

Açıklanan bilgiye göre bu fahiş artışlarının bir başka sebebi olarak üretimde yaşanan maliyetlerdeki artıştı. Etin üretim maliyeti %84 arttı. Bu doğrudan etiket fiyatına %140'ın üzerinde zam ile yansıdı.

85 BİN CANLI HAYVAN GİRİŞ YAPACAK!

Kırmızı et piyasalarında dengeyi sağlayabilmek için yeni uygulamalar devreye alınacak. Konu üzerine ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan: “Başlangıçta 85.000 canlı hayvan alımı yapılacaktır. Bunun için sözleşme imzalandı. Bu hayvanların ülkeye giriş yapması bekleniyor. Kısa süre sonra marketlerde 4.500 tonluk karkas girişi gerçekleşecek.” dedi.

 ANKARA HALKINA MÜJDE!

Kısa süre önce İstanbul için başlatılan bu uygulama dergilerle aileler için fırsat imkanı oluşturmuştu. Bu kez uygulamanın bir benzeri Ankara'da geçerli olacak. Bu sayede Karkas et fiyatının 200 TL'nin altına düşürülmesi planlanıyor. Kampanya farklı illerde geçerli olacak mı? sorusu için ESK Genel Başkanı Kayhan:

 “Bu hizmeti vermeye gayret edeceğiz. Fiyatta denge oluşuncaya kadar tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz.”

ESK ilk adımı attı! Etin girmediği ev kalmayacak! Ucuza et o tarihte artık markete gelecek! ile ilgili etiketler Kırmızı Et Et ve Süt Kurumu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.