"Esad ülkenin yönetim şeklini değiştirecek" iddiası! Cumhuriyetten parlamenter monarşiye...

Suriye rejiminin lideri Beşşar Esad ile ilgili oldukça flaş bir iddia ortaya atıldı. Esad'ın ülkenin yönetimini cumhuriyetten parlamenter monarşiye dönüştürmek istediği iddia edildi. Bu şekilde ailesinin güvenliğiyle birlikte iktidarın da oğluna geçmesini kolaylaştıracak.

Hürriyet gazetesinin Londra merkezli "Elaph gazetesi"nden aktardığı iddiaya göre, Beşşar Esad, Suriye'nin yönetim şeklini cumhuriyetten parlamenter monarşiye geçirmek istiyor. Bu şekilde hem ailesinin gelecekteki güvenliği garanti altına alacak, ayrıca iktidarın da kesintiye uğramadan oğluna geçmesine imkan sağlayacak. 58 yaşındaki Esad'ın iki oğlu ve bir kızı var.

MAL VARLIĞI

Esad'ın son yıllardaki siyasi tavrının incelendiği haberde, ülkenin yönetiminde eşi Esma Esad ve erkek kardeşi Mahir Esad'a önemli sorumlulukların devredildiğine dikkat çekiliyor.

Elaph gazetesinin bir İngiliz istihbarat kaynağına dayandırdığı bilgiye göre, Esad ailesinin yüzlerce ton altın ve milyarlarca dolarlık mal varlığına sahip olduğu belirtildi.

"Esad ülkenin yönetim şeklini değiştirecek" iddiası! Cumhuriyetten parlamenter monarşiye... ile ilgili etiketler Beşşar Esad Suriye
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.