Erzurum Belediye Başkanı kim oldu 2024? Erzurum Belediye Başkanı hangi partili? Erzurum'un yeni Belediye Başkanı kim?

31 Mart yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte, vatandaşlar Erzurum'un yeni belediye başkanını merakla bekliyor. Erzurum yerel seçim sonuçları 31 Mart'taki seçimlerin tamamlanmasının ardından Erzurum Belediye Başkanı kim oldu 2024? veya Erzurum Belediye Başkanı hangi partili? gibi sorular arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Erzurum'un yeni Belediye Başkanı kim? İşte, 2024 Erzurum Belediye Başkanı...

"Erzurum Belediye Başkanı kim? veya Erzurum Belediye Başkanı kim oldu 2024?" gibi sorular seçim ardından arama motorlarında hız kazandı. Erzurum'da yapılan yerel seçimlerin ardından sonuçlar merak ediliyor. Peki, Erzurum'un yeni Belediye Başkanı kim oldu? Erzurum'un yeni Belediye Başkanı kim? Erzurum'un Belediye Başkanı hangi partiden? İşte, Erzurum'un yeni Belediye Başkanı...

Erzurum Belediye Başkanı kim oldu 2024? Erzurum Belediye Başkanı hangi partili? Erzurum'un yeni Belediye Başkanı kim?

31 Mart 2024 yerel seçimleri, Türkiye'nin son dönemde en çok konuşulan ve merak edilen olaylarından biri haline geldi. Bu seçimler, ülkenin dört bir yanındaki vatandaşların dikkatle takip ettiği bir sürecin sonucunu belirleyecek. Her seçimde olduğu gibi, 31 Mart 2024 yerel seçimleri de büyük bir öneme sahip. Erzurum seçim sonuçları ve yeni Belediye Başkanı ise merakla bekleniyor.

Türkiye genelindeki seçmenler sandık başına giderek tercihlerini belirleyecek. Oyların sayımı tamamlandıktan sonra, Erzurum'un yeni Belediye Başkanı'nın kim olduğu kamuoyuna duyurulacak.

ERZURUM BELEDİYE BAŞKANI KİM OLDU 2024? ERZURUM'UN YENİ BELEDİYE BAŞKANI KİM?

2024 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini AK Parti adayı Mehmet Sekmen kazandı. Seçim sonuçlarına göre İYİ Parti adayı Fatma Canan Uçar yüzde 22,18 oy alarak ikinci sırada kaldı.

Mehmet Sekmen, 1958 yılında Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olan Sekmen, siyasi kariyerine 1992'de İstanbul Samandıra Belediye Başkanı olarak başladı. Ardından Kartal Belediye Başkanlığı görevini üstlendi ve 2002 yılında AK Parti İstanbul Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

Parlamentoda çeşitli komisyonlarda görev alan Sekmen, 2014 ve 2019'da yapılan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde de başarılı olarak göreve geldi. Ayrıca Arapça ve İngilizce dillerini iyi düzeyde konuşabilen Sekmen, evli ve dört çocuk babasıdır.

ERZURUM BELEDİYE BAŞKANI HANGİ PARTİLİ?

2024 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen AK Parti'lidir.

 

Erzurum Belediye Başkanı kim oldu 2024? Erzurum Belediye Başkanı hangi partili? Erzurum'un yeni Belediye Başkanı kim? ile ilgili etiketler Erzurum Yerel seçim
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.