Erol Olçok kimdir?

15 Temmuz hain darbe girişiminde oğlu Abdullah Tayyip ile beraber gittiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şehit oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan onun için “Yol arkadaşım” derdi. Peki, Erol Olçuk nasıl, nerede şehit oldu?

15 Temmuz gecesinde oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte şehadet şerbetini içen Erol Olçok, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan bağlılığını her zaman dava, yol ve kader arkadaşlığı olarak gördü ve ilk oğluna Abdullah Tayyip adını verdi.

1993 senesinden bu yana Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çalışan ve özellikle AK Parti'nin kuruluşundan bu yana reklam, kurumsal tanıtım ve organizasyon konularında büyük emekleri olan Erol Olçok, FETÖ’nün hain darbe girişimi esnasında 6 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip ile beraber önce Altunizade’deki ardından saldırıların yoğun olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki direnişlere katıldı.

Erol Olçok Kimdir?

5 Mart 1962 tarihinde Çorum’un Mecideyekavak Köyü’nde dünyaya gelen Erol Olçok, aslen Çerkesdir. İlkokulu köyünde okuduktan hemen sonra 2 yıl Çorum’da Kuran kursunda eğitim gördü. Çorum İmam-Hatip Lisesi’nde öğrenimine devam eden Olçok, 1982 senesinde üniversiteyi kazanarak İstanbul’a geldi. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Estetik ve Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1987 yılında Slayt Reklam, 1988 yılında Rekpa Reklam, 1989 yılında ise Ajans E’yi kurdu.

Erol Olçok kimdir?

27 Mart 1994 Yerel Seçimleri’nde ilk seçim kampanyasını başlattı. Sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Ulaşım A.Ş.’de Basın Danışmanı olarak göreve başladıktan sonra Ocak 1995’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basın danışmanı oldu.

1998 yılında Nihal Olçok ile evlendi ve 1999 yılında ilk evladı Abdullah Tayyip dünyaya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 1993 İstanbul İl Başkanlığı döneminden bu yana beraber çalışan Olçok, AK Parti'nin ismini, logosunu tasarladı, sloganlarını buldu ve partinin kurumsal kimlik çalışmalarında büyük emekler harcadı. 3 Kasım 2002'de AK Parti'nin Genel Seçim Kampanyası'nı yönetti.

Erol Olçok Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz akşamı darbe girişimi haber alır almaz oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte yola çıktı. Erol Olçok ve oğlu, önce Altunizade’ye gitti. Kabalığın arasında köprüye doğru gidilirken tekbir ve sloganlara karşı ateş açıldı. Askerleri iknaya çalışan Olçok bunda başarılı olamayacağını anlayınca oğlunu güvenli bir yere almak istedi.

Erol Olçok kimdir? - Resim : 2

Abdullah Tayyip Olçok, olay yerinde şehit düşerken, Erol Olçok hastanede şehadete ulaştı. Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok, Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde düzenlenen cenaze törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Mesleği: Reklamcı
Şehadet Yeri: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü
Doğum Tarihi: 1962
Memleketi: Çorum
Medeni Durumu: Evli
Çocukları: 3

Erol Olçok kimdir? ile ilgili etiketler Erol Olçok 15 Temmuz abdullah tayyip
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.